Із працівниками УДМС України в Житомирській області проведені навчання щодо дотримання антикорупційного…

Із працівниками УДМС України в Житомирській області проведені навчання щодо дотримання антикорупційного законодавства

Із працівниками УДМС України в Житомирській області проведені навчання щодо дотримання антикорупційного законодавства

З метою попередження корупції в органах державної влади із працівниками обласного Управління Державної міграційної служби та її територіальних підрозділів проведений тематичний короткостроковий семінар щодо дотримання антикорупційного законодавства, який відбувся у  приміщенні сесійної зали Богунської районної ради міста Житомира.

Перед працівниками, які прибули на навчання,  виступив начальник Управління Олександр Радько, який зазначив, що корупція в нашій країні справедливо сприймається суспільством як складне соціальне явище, органічна частина нашого повсякденного життя, що негативно впливає на всі аспекти політичного і соціально-економічного розвитку держави, загрожує демократії і правам людини, реалізації принципу верховенства права, підриває соціальну справедливість, легітимність публічних інституцій, добробут, завдає шкоди національній безпеці.

Керівник міграційної служби області акцентував увагу присутніх на якісному наданні адміністративних послуг працівниками, уважному та ввічливому ставленні до громадян, неухильному дотриманні виконавської дисципліни та застеріг від можливих проявів корупційних діянь.

В роботі семінару взяли участь заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Володимир Бражевський, в.о. директора Житомирського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Оксана Олексюк, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату Житомирської облдержадміністрації Олег Хабчук.

На навчаннях розглянуті правові засади та практичні аспекти запобігання корупції, особливості заповнення електронної декларації про майновий стан і доходи, кримінальна, адміністративна та цивільно-правова відповідальність за вчинення корупційних правопорушень.

На семінарі відзначалось, що прийняття нового антикорупційного законодавства – відправна точка в процесі протидії, запобіганні і саме боротьби з корупцією. Одна з першочергових задач вказаного державного підходу – змінити переконання більшості громадян в необхідності вирішувати свої питання в органах влади через хабарі.

По завершенню семінару прийняті відповідні заліки.

Управління ДМС у Житомирській області