Керівництвом Міграційної служби Вінниччини проведено брифінг з регіональними ЗМІ

Керівництвом Міграційної служби Вінниччини проведено брифінг з регіональними ЗМІ

Керівництвом Міграційної служби Вінниччини проведено  брифінг з регіональними ЗМІ

Сьогодні в.о. начальника Управління Міграційної служби області Антоніна Петрівна Ратушна прокоментувала стан оформлення закордонних паспортів на прес-конференції, яка відбулася у департаменті комунікації та зв’язків з громадськістю Вінницької ОДА.   

Антоніна Петрівна повідомила, що упродовж 8-ми місяців поточного року підрозділи області прийняли понад 62 600 громадян для оформлення закордонних паспортів та більше 20 500 громадян з оформлення ІД-паспортів.

Громадянами сплачено податків при оформленні паспортних документів до місцевих бюджетів Вінниччини понад 28 мільйонів грн., а це на 22 млн. 597 тисяч більше ніж за аналогічний період минулого року.    

Крім того представникам ЗМІ повідомлено про ситуацію щодо затримки з виготовленням та видачею закордонних паспортів.

Так, виготовлення паспортів затримують через те, що державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» не встигає виготовити документи у такій кількості.

ДП «Поліграфкомбінат «Україна» не встигає персоналізувати усі документи, які оформляються у підрозділах Міграційної служби та ЦНАПах. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти у червні-серпні, який не відповідає ані статистиці виїзду за кордон, ані статистиці оформлення паспортів за минулі роки.

За словами Антоніни Ратушної, якщо порівнювати період 2017 року з аналогічним періодом 2016-го року, то попит виріс більше, ніж удвічі. «Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до спаду».

Міграційна служба попереджає людей про затримку виготовлення паспортів, і не радить бронювати квитки та житло до отримання документів.

Якщо хтось не встигає отримати паспорт і вже має квитки та броні на житло, то можна написати про це на електронну адресу ДМС України hotline@dmsu.qov.ua та надіслати копію квитків. Тоді Міграційна служба передасть цю інформацію поліграфкомбінату для пришвидшення друку.   Ми робимо все вчасно, нам немає чого вже прискорювати. Ми відправляємо дані на поліграфкомбінат «Україна», завчасно і зараз, власне, проблема на стадії виробництва», - додала Антоніна Ратушна.

«Ця ситуація є тимчасовою, ми очікуємо, що після зниження попиту на закордонні паспорти до нормального рівня строки видачі також повернуться до планової кількості робочих днів», - сказано у коментарі.

Водночас в УДМС зазначають, що кожного дня українці оформлюють близько 20 тис. закордонних паспортів.

Управління ДМС у Вінницькій області