Керівник міграційної служби Полтавщини прийняв участь у засіданні круглого столу, присвячене 100-річчю…

Керівник міграційної служби Полтавщини прийняв участь у засіданні круглого столу, присвячене 100-річчю запровадження державної служби в Україні

Керівник міграційної служби Полтавщини прийняв участь у засіданні круглого столу, присвячене 100-річчю запровадження державної служби в Україні

20 червня в приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу, присвячене 100-річчю запровадження державної служби в Україні. 

Саме 100 років тому, Гетьман України Павло Скоропадський заклав основи сучасної державної служби в Україні, які ми маємо і до сьогодні.

У 1918 році  вперше в історії України на законодавчому рівні закріпили засади функціонування інституту державної служби та статус державного службовця.

У засіданні взяли участь голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь, начальник Управління ДМС України в Полтавській області Сергій Шостак, а також керівники структурних підрозділів та відділів апарату облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Детально учасники  круглого столу обговорили основні питання щодо становлення державної служби України: історичний погляд; традиції та становлення інституту державної служби в України, досвід організації державної служби в Європейському союзі, а також стан розвитку державної служби в Полтавській області.

Наприкінці засідання учасники обговорили перспективи розвитку державної служби в Україні. Заступник голови облдержадміністрації  підвів підсумки обговорення та закрив круглий стіл заключним словом.

Під час заходу держслужбовцям вручили відповідні нагороди.

Управління ДМС у Полтавській області