Керівник міграційної служби Прикарпаття очолив журі конкурсу студентських наукових проектів

Керівник міграційної служби Прикарпаття очолив журі конкурсу студентських наукових проектів

Керівник міграційної служби Прикарпаття очолив журі конкурсу студентських наукових проектів

З метою пошуку обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів, набуття та обміну практичного досвіду студентами вітчизняних та іноземних ВНЗ цьогоріч Університет Короля Данила, що в місті Івано-Франківську, провів  І Міжнародний конкурс студентських наукових проектів.

Прикметно, що оцінювати студентські проекти навчальний заклад запросив не тільки науковців, але й авторитетних фахівців-практиків з великим досвідом управлінської діяльності. До слова, журі конкурсу очолив кандидат юридичних наук, заслужений юрист України начальник УДМС України в Івано-Франківській області Сергій Саїв.

На конкурс надійшло загалом 34 роботи з різних ВНЗ, з яких шість проектів – з іноземних вищих навчальних закладів. Серед 20 команд-фіналістів найкращим визнано проект Академії Державної пенітенціарної служби з Чернігова. Їхня робота «Звільнення історико-архітектурних пам’яток України з установ виконання покарань – обов’язок правової держави» отримала Гран-прі конкурсу.

З-поміж інших робіт дипломи переможців отримали  проекти «Нові концептуальні підходи до кримінальної відповідальності неповнолітніх та покарання неповнолітніх в Україні» ( Київський національний торговельно-економічний університет), «Трансплантологія: права, мораль, медицина» ( Університет Короля Данила з Івано-Франківська), «Адміністративно – правове забезпечення протидії нелегальній трудовій міграції» (Одеський державний університет внутрішніх справ ).

Крім того, усі команди-учасники отримали дипломи в різних номінаціях та цінні подарунки. Журі відзначило високий рівень та актуальність студентських колективних проектів, а Університет Короля Данила має намір зробити конкурс традиційним.

 

Управління ДМС в Івано-Франківській області