Керівник міграційної служби Рівненщини та представник духовенства Рокитнівщини обговорили питання…

Керівник міграційної служби Рівненщини та представник духовенства Рокитнівщини обговорили питання перспективності оформлення населенню ID-карток

Керівник міграційної служби Рівненщини та представник духовенства Рокитнівщини обговорили питання перспективності оформлення населенню ID-карток

Керівник міграційної служби та представники духівництва 39 сіл Рокитнівщини 6 грудня взяли участь у робочій зустрічі з питань документування густонаселеного району області паспортами громадян України у вигляді  ID-картки.

Захід відбувся за ініціативи начальника УДМС України в Рівненській області Лілії Драпчинської та охоче підтриманий очільниками конфесійних груп району з метою обговорення успішної законодавчої реалізації державних гарантій безпеки та надійності паспортів нового зразка.

З огляду на збільшення кількості звернень громадян, здебільшого з Рокитнівського району, щодо видачі паспортів у формі книжечки через релігійні міркування, вирішили організувати зустріч у Глиннівській сільській раді, котра налічує понад 7600 жителів станом на початок 2017 року. З них – 23 багатодітні сім`ї що мають на вихованні 10 та більше дітей віком до 18 років.

Понад 20 духівників вислухали виступ Лілії Драпчинської про надійність електронної інформаційної системи Єдиного державного демографічного реєстру та документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статусу (ЄДДР), затвердженого Законом України від 20.11.2012 року № 5492-VI.

Управління ДМС у Рівненській області