Керівник міграційної служби Вінниччини надав інтерв’ю телеканалу

Керівник міграційної служби Вінниччини надав інтерв’ю телеканалу

Керівник міграційної служби Вінниччини надав  інтерв’ю  телеканалу

10 жовтня начальник міграційної служби області Борис Наливайко надав інтерв’ю  Вінницькому місцевому телеканалу «ВІТА».

Телеглядачам повідомлено, про стан оформлення паспортних документів, зокрема про паспорт громадянина України у вигляді «ІД-картки, його переваги та порядок оформлення.  

«З січня 2016 року органи міграційної служби України надають послуги з оформлення ІД-карток.

У 2016 році було видано 8 569 таких паспортів. У 2017 році їх оформлено 38 535. А вже за неповний поточний рік 35 243  ІД-картки мешканцям нашої області.

Статистика свідчить, що з року в рік кількість громадян, що оформляють пастор у вигляді IД-картки значно зростає.

Хотілось би довести, що оформлення паспорта у вигляді IД-картки вперше здійснюється лише за місцем реєстрації, а у подальшому (в разі втрати, викрадення) такий паспорт можливо буде оформити у всіх без виключення територіальних підрозділах ДМС України»  – повідомив Борис Наливайко .

Також доведено, що 3 жовтня Кабінетом Міністрів України  прийнято постанову №795 «Про внесення змін до ПКМУ №302 від 25.03. 2015», якою внесено зміни щодо порядку оформлення ІД-паспорта.

Відтак, з 1 листопада  громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі ІД-картки за бажанням.

Наголошено, що обов’язкова зміна документів законодавством не передбачена, а всі раніше видані документи є чинними до завершення строку їх дії.

Крім цього, поінформовано що за угодами Урядів України і ряду інших держав, власники IД-карток зможуть безвізово перетинати кордони до Туреччини, Грузії та Республіки Молдова.

Борис Наливайко також запевнив, що ніякого ажіотажу з оформлення паспортів громадян України немає, а документи оформляються вчасно у встановлені законодавством терміни. Сьогодні паспорти оформляються також і в ЦНАПах, при цьому докладається максимум зусиль щодо надання якісних адміністративних послуг.

Управління ДМС у Вінницькій області