Керівник міграційної служби Вінниччини надав інтерв’ю телевізійному каналу «ВІТА»

Керівник міграційної служби Вінниччини надав інтерв’ю телевізійному каналу «ВІТА»

Керівник міграційної служби Вінниччини надав інтерв’ю телевізійному каналу «ВІТА»

31 липня начальник УДМС Борис Наливайко провів інтерв’ю з журналістом  Вінницького обласного телеканалу «ВІТА» Марією Супрун.

Борис Наливайко повідомив телеглядачам про ситуацію, яка склалася із друком паспортів громадян України для виїзду за кордон упродовж 2017-2018 р.р..

«Вже починаючи з 20 липня цього року «Поліграфкомбінат «Україна» спромігся опрацювати та виготовити ту величезну кількість паспортних документів, адже через затримки громадяни невчасно отримували паспорти, що породжувало скарги та нарікання.  

На сьогодні паспортні документи оформляються у встановлені законодавством терміни, тобто не пізніше 7-ми робочих днів (термінові) та 20-ти робочих днів (у регламентному режимі)» - сказав Борис Наливайко.

Також було доведено про результати роботи територіального органу за поточний рік. Про зміни законодавства у міграційних процесах.

Повідомлено про кількість оформлених закордонних паспортів підрозділами УДМС області за сім місяців, а це понад 93 тисяч та більш ніж 27 тисяч паспортів у вигляді ІД-карток.

Крім того, за сприяння  обласного Управління відкрито Центри надання адміністративних послуг у м. Калинівка та с. Агрономічне, які також здійснюють прийом з оформлення паспортів. Такі Центри найближчим часом будуть відкриті у м. Бар, м. Немирів, м. Козятині, м. Жмеринці, с. Якушинці та с. Джулинка.

Повідомлено, що Управлінням міграційної служби ініційовано та проведено ряд спільних заходів з ГУ Національної поліції, УСБУ та Державною прикордонною службою по протидії незаконній міграції.

У період серпня в області буде проведено  оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мігрант».

Борис Наливайко запевнив, що очолюване ним Управління постійно здійснює належну і відповідну реалізацію державної політики з питань міграції та надання якісних адміністративних послуг. Веде активну роботу щодо підвищення іміджу Служби, тісної співпраці органами місцевого самоврядування у частині відкриття нових Центрів надання адміністративних послуг населенню.

Управління ДМС у Вінницькій області