Керівник міграційної служби Вінниччини виступив на телеканалі «ВІТА»

Керівник міграційної служби Вінниччини виступив на телеканалі «ВІТА»

Керівник міграційної служби Вінниччини виступив  на телеканалі «ВІТА»

Начальник міграційної служби області Борис Наливайко та заступник начальника департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Світлана Стрехова надали інтерв’ю журналісту рубрики «На часі» Ларисі Бондар.

Глядачів у черговий раз поінформовано про стан оформлення паспортних документів, зокрема про паспорт громадянина України у вигляді «ІД-картки, його переваги, порядок оформлення та кількість виготовлених документів.  

Повідомлено, що з  3 жовтня Кабінетом Міністрів України  прийнято постанову №795 «Про внесення змін до ПКМУ №302 від 25.03. 2015». 

Так, відповідно до змін, з 1 листопада  громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у вигляді ІД-картки за бажанням, раніше цього громадяни зробити не могли.

Поінформовано що за угодами Урядів України і ряду інших держав, власники IД-карток зможуть безвізово перетинати кордони до Туреччини, Грузії та Республіки Молдова.

Окрім цього йшлося про порядок оформлення закордонних паспортів та кількість виданих їх громадянам, що зверталися до підрозділів міграційної служби та центрів надання адміністративних послуг.

Із свого боку Світлана Стрехова поінформувала про роботу центрів надання адміністративних послуг у місті Вінниці в частині паспортної роботи та реєстрації і взаємодію з міграційними підрозділами області. 

Борис Наливайко також запевнив, що ніякого ажіотажу з оформлення паспортів громадян України немає, а документи оформляються вчасно у встановлені законодавством терміни, бо їх оформляють вже у кожному районі області та п’яти ЦНАПАх і у приміщенні «Паспортного сервісу» у торгівельному центрі по вул. Соборній. А крім цього планується найближчим часом запроваджується відкриття ще ряду ЦНАПів у ряді районів області.   

На завершені Борис Наливайко повідомив основні засади законопроекту, який  подано до Верховної Ради, що внесе зміни до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».  

Реформа передбачає введення принципу, за яким особі буде достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви особисто, або через «Інтернет».  

Для реєстрації або зняття з реєстрації не потрібно жодних документів та погоджень. Внесення відміток до паспортів буде не обов’язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням особи.

Після прийняття та його запровадження, державні органи самостійно між собою здійснюватимуть перевірки на громадянина та виконають процедуру реєстрації, або ж  зняття з реєстрації: - сказав Борис Наливайко.      

  

Управління ДМС у Вінницькій області