Керівники міграційної служби та юстиції Рівненщини обговорили систему інформування громадськості…

Керівники міграційної служби та юстиції Рівненщини обговорили систему інформування громадськості стосовно прав людини

Керівники міграційної служби та юстиції Рівненщини обговорили систему інформування громадськості стосовно прав людини

Сьогодні відбулася зустріч у форматі круглого столу працівників міграційної служби Рівненщини на чолі з керівником Лілією Драпчинською та колективом ГТ Управління юстиції в Рівненській області разом із начальником ГТУ юстиції області Оксаною Сальчук.

 З 4 по 10 грудня в міграційна служба Рівненської області проводить низку інформаційних заходів у рамках проведення Всеукраїнського тижня права.

На зустрічі, котра відбувалася у приміщенні Управління юстиції, були присутні представники обласного відділу нотаріату та приватні нотаріуси міста.

З нагоди проведення цьогоріч Всеукраїнського тижня права, представники відомств та нотаріуси зібралися задля узгодження заходів щодо  інформування громадськості різних аспектів законодавчих ініціатив.

Зокрема, піднімалися питання впровадження спрощеної процедури дозволів на виїзд дитини за кордон, супроводу та оформлення нотаріальних дозволів від батьків.

 Начальник УДМС України в Рівненській області донесла учасникам заходу порядок оформлення та видачу паспортів громадян України у вигляді ID-картки для осіб, котрі досягли 14-річного віку та паспортів громадян України для виїзду за кордон. Лілія Драпчинська зосередила увагу на основних правилах перебування українських громадян у країнах ЄС за умовами безвізового режиму, в тому числі з дітьми.

Учасники узгодили спільні заходи щодо донесення інформації до громадян стосовно розширення знань про права людини, дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення.

Управління ДМС у Рівненській області