Керівники територіальних підрозділів міграційної служби Сумщини познайомилися з організацією роботи…

Керівники територіальних підрозділів міграційної служби Сумщини познайомилися з організацією роботи Центру надання адміністративних послуг міста Суми

Керівники територіальних підрозділів міграційної служби Сумщини познайомилися з організацією роботи Центру надання адміністративних послуг міста Суми

Днями, в рамках співпраці Управління ДМС України в Сумській області з Центром надання адміністративних послуг міста Суми (далі ЦНАП) в частині надання адміністративних послуг населенню у сфері міграції керівництвом Управління ініційовано проведення наради для керівників територіальних підрозділів міграційної служби з представниками адмінцентру.

«На сьогоднішній день завдяки повноцінному функціонуванню ЦНАПу в обласному центрі питання черг на оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в наших підрозділах, які за територіальністю обслуговують мешканців Суми та Сумського району «закрито». Послуги з оформлення біоментричних документів через ЦНАП у Сумах надаються впродовж чотирьох місяців поточного року. Протягом цього періоду працівниками центру прийнято більше 3000 заяв-анкет на оформлення закордонних паспортів та близько 1500 заяв-анкет на оформлення id-карток. Ковпаківський районний відділ міста наразі з ЦНАПом з надання цих послуг працює в режимі фрот- та бек – офісу. Громядяни, які звертаються за отриманням послуг з оформлення біометричних документів да ЦНАП не мають а ні потреби, а ні необхідності звертатися до територіального підрозділу ДМС. Працівники міграційної служби опрацьовують прийняті ЦНАПом заяви, не маючи при цьому безпосередніх контактів з отримувачами адмінпослуг. Здійснення процедури видачі документів відбувається за місцем подачі заяви – відповідно у ЦНАПі. Це важливо для нас і досить суттєво. Я націлюю кожного з Вас на налагодження тісної та плідної співраці з ЦНАПами в районних центрах. Проводьте застрічі, наради. Забезпечення надання адміністративних послуг з оформлення біометричних через ЦНАПи дозволить суттєво підвищити рівень надання цих послуг, що має бути відчутним для кожного мешканця нашої області, який матиме у цьому необхідність», йшлося у виступі начальника Управління ДМС України в Сумській області Дмитра Костєннікова.

«Ми перші та на сьогодні єдині серед ЦНАПів Сумщини, хто надає послуги з оформлення біометричних документів. Ми вже напрацювали певні навички та маємо досвід з організації роботи в цьому напрямку. Завжди підтримуємо ініціативних, готові допомагати та поділитися своїм досвідом з усіма, кому це буде необхідно», зазначила керівник ЦНАПу Алла Стрижова.

Управління ДМС у Сумській області