УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Керівником міграційної служби Вінниччини проведено лекцію студентам Вінницького інституту Університету…

Керівником міграційної служби Вінниччини проведено лекцію студентам Вінницького інституту Університету «Україна»

Керівником міграційної служби Вінниччини проведено лекцію студентам  Вінницького інституту Університету «Україна»

4 вересня з метою проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед молоді, начальником УДМС України у Вінницькій області Борисом Наливайком, проведено лекцію студентам Вінницького інституту Університету «Україна» з питань міграційного законодавства, громадянства, реєстрації та документування паспортними документами.

Завдяки тісній співпраці з керівним та викладацьким складом інституту заздалегідь було погоджено тему і дату проведення лекції. Саме у перші дні вересня, з початком навчального року Борис Наливайко довів молоді про міграційну політику України, про поняття міграції, їх види та сучасні проблеми у міграційних процесах.

Очільник обласного управління повідомив студентам про міграційне становище країн Європейського союзу, про умови та причини збільшення міграційного потоку у тому числі незаконних мігрантів.

Про права та обов’язки мігрантів, у тому числі найбільш вразливої її категорії, - біженців, які вимушені через військові конфлікти, революції та з політичних переконань шукати притулку в інших країнах. 

Доведено про соціологічні дослідження Міжнародної організації міграції щодо опитування громадян інших держав залишитися на території України, про погляди іноземців щодо ставлення до них громадянами України. Про кількість іноземних громадян, які постійно мешкають в Україні та окремо в області, а також студентів, що навчаються у державі та Вінницьких ВУЗах.

Поїнформовано про заходи органів та підрозділів Державної міграційної служби щодо подолання і протидії незаконної міграції, його зменшення та вжиття відповідних заходів реагування.

Завершуючи лекцію Борис Наливайко наголосив студентам на толерантному та поважливому ставленні до іноземців, у якому б статусі вони не перебували. Наведено приклади інших держав, таких як колишня Югославія, Сирія та навіть регіон Донбасу, де через не сприйняття мови, етносу, звичаїв інших національностей та меншин розгоралися військові конфлікти.

Борис Наливайко відповів на всі запитання, що ставилися студентами, а це загалому про біометричні документи  та правила безвізового режиму до країн ЄС.  

Директор інституту, доктор педагогічних наук, – Ганна Давиденко щиро подякувала керівнику міграційної служби області за змістовну лекцію та завірила, що сьогодні такі лекції є надважливими та актуальними, вони роз’яснюють останні зміни у законодавстві, стратегії проведення реформ у державних органах та соціумі. Борис Наливайко та Ганна Давиденко домовилися і на далі вести тісну співпрацю та у подальшому проводити регулярно подібні заходи.

 Поряд з цим на виконання Доручення Голови ДМС України упродовж вересня поточного року керівники територіальних підрозділів управління завітають до шкіл у кожному районі області та проведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з школярами. А окремі співробітники вже здійснили такі просвітницькі заходи.

Управління ДМС у Вінницькій області