Кіцманські міграційники допомогли повернутися додому громадянці Німеччини

Кіцманські міграційники допомогли повернутися додому громадянці Німеччини

Кіцманські міграційники допомогли повернутися додому громадянці Німеччини

Працівники Кіцманського РС УДМС у Чернівецькій області допомогли виїхати на батьківщину 28-річній громадянці Німеччини Боянвзієв Лілі, яка опинилася на території Чернівецької області без коштів та жодних засобів зв’язку.

Дівчину виявив працівник райвідділу міліції у лісосмузі неподалік ресторанного комплексу в с. Верхні Станівці. Як вдалося з’ясувати згодом, вона прибула в Україну  1 червня  2018 року й жодним чином не порушила вимог міграційного законодавства. В базі УМВС щодо неї також не виявлено жодних даних про можливі правопорушення.

Як пояснила іноземка, вона подорожувала самостійно й нещодавно відвідала румунські Карпати. В Чернівецькій області вона намагалася знайти бодай будь-яку роботу, бо готівкою мала в кишені аж 1 гривню.

Зголоднілій та втомленій дівчині надав тимчасовий прихисток Дмитро Маковей – власник мамаївського готельно-сервісного комплексу «М». А поки  незвична гостя відпочивала, працівники Кіцманського райвідділу міграційної служби провели серйозну роботу з пошуку її родичів та працівників Почесних консульств ФРН у Львові та Чернівцях, які могли  б допомогти у такій незвичній ситуації.

Як з’ясувалося згодом, батько мандрівниці зараз перебуває в Болгарії. Він втратив зв’язок з дочкою ще два місяці тому та навіть встиг подати на неї у розшук. Тож його радості після отримання гарної новини з України не було меж.

Чоловік ледь не зі сльозами подякував телефоном гостинному господарю готелю, який до всього ще й ладен був своїм коштом везти дівчину до Болгарії та завідувачу Кіцманського РС УДМС у Чернівецькій області Миколі Харитону, який посприяв її щасливому поверненню на батьківщину.

Управління ДМС у Чернівецькій області