Ксенія Лук’янець на брифінгу розповіла мас-медіа Чернігівщини про запровадження онлайн сервісу…

Ксенія Лук’янець на брифінгу розповіла мас-медіа Чернігівщини про запровадження онлайн сервісу «Електронна черга»

Ксенія Лук’янець на брифінгу розповіла мас-медіа Чернігівщини про запровадження онлайн сервісу «Електронна черга»

12 січня 2018 року начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець провела брифінг для представників засобів масової інформації області на тему: «Запровадження в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області онлайнсервісу  «Електронна черга» на оформлення  закордонних паспортів та ID-карток».

У брифінгу взяли участь представники друкованих ЗМІ, обласного та міського телебачення, радіо, популярних Чернігівських Інтернет-порталів.

Розпочинаючи захід Ксенія Вікторівна  озвучила журналістам підсумки роботи Управління у 2017 році:

«Минулий рік був насичений, складний, але водночас і плідний, -  робота тривала в усіх напрямках, і щодо поліпшення рівня якості надання адміністративних послуг, і щодо забезпечення комфортних умов їх надання. Результат говорить сам за себе.  

Хочу одразу наголосити, що у 2017 році в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області  було оформлено  майже у два раза  більше документів ніж у 2016-му.  Зокрема у 2017 видано 58 497 паспортів для виїзду за кордон та 30602 ІД-картки, тоді як у 2016   -  29 804   закордонних паспортів та 23 426  паспорта громадянина України», - наголосила начальник Управління.

«2018-й рік ми розпочали із запровадження онлайн-сервісу Державної міграційної служби України - «Електронна черга» на оформлення  закордонних паспортів та ID-карток.

Давно на нього чекали, готувалися, і от нарешті, вже у перші робочі дні нового року      мешканці Чернігівщини  мали змогу потрапити до електронної черги записавшись онлайн.

Наголошу, що до сервісу підключено всі 24 територіальні підрозділи Управління. Хоча у районних секторах діє й жива черга також», -  зазначила Ксенія Вікторівна

Далі начальник Управління  роз’яснила  присутнім принцип роботи та порядок запису до «Електронної черги». Окремим питанням Ксенія Лук’янець зупинилася на озвученні помилок, яких зачасти допускаються громадяни і при записі, і вже потрапляючи до самого підрозділу. Найпоширеніші з них:  при записі на сайті люди плутають вид послуги - закордонний паспорт із ІД-карткою; не звертають уваги на адресу підрозділу, до якого записуються. Як результат – людина звертається не за адресою, втрачає час, невчасно звертається для оформлення. Також громадяни спізнюються на оформлення на 5 і більше хвилин, до територіальних підрозділів люди приходять на вказаний час без квитанції.

Незважаючи на те, що зустріч із журналістами стосувалася «Електронної черги» під час брифінгу обговорили й чимало актуальних питань, які турбують громадськість, серед них і   планова заміну сертифікатів на  Поліграфкомбінаті «Україна».

По завершенні заходу представники ЗМІ мали змогу наочно ознайомитися із  порядком запису  в «Електронну чергу» через термінал та поспілкуватися із відвідувачами, які записалися на оформлення паспорта через  сайт Державної міграційної служби України.

Управління ДМС у Чернігівській області