Ксенія Лук’янець презентувала громадськості Публічний звіт за підсумками роботи у 2016 році

Ксенія Лук’янець презентувала громадськості Публічний звіт за підсумками роботи у 2016 році

Ксенія Лук’янець презентувала громадськості Публічний звіт за підсумками роботи у 2016 році

20 квітня в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відбулася презентація начальника Управління Ксенії Лук’янець представникам громадськості та засобам масової інформації Публічного звіту за підсумками роботи у 2016 році.

Варто зазначити що такий захід проводиться вперше відповідно до новел чинного законодавства - статті 45 Закону України «Про державну службу», наказу Національного агентства України з питань державної служби від 20.12.2016 №277, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 11.01.2017 за № 28/29896.

У презентації окрім запрошених гостей також взяли участь перший заступник начальника Володимир Рудницький, заступник начальника Наталія Кирієнко та керівники структурних підрозділів УДМС України в області.

Начальник міграційної служби Чернігівщини презентувала присутнім інформацію щодо повноважень Управління та його підрозділів, озвучила результати роботи за 2016 рік та пріоритетні завдання, які було виконано у звітному періоді, досягнення та проведену роботу відповідно до вимог чинного законодавства.

«Хочу наголосити, що у 2016 році до штату Управління структурно входило 154 співробітники, а саме: апарат – 60 працівників; безпосередньо підрозділи, які обслуговують мешканців районів області – 94.

Кількість населення яке обслуговували працівники міграційної служби Чернігівщини орієнтовно 1 077 800 осіб, тобто навантаження на 1 працівника протягом року становило 6999 осіб.

Упродовж звітного періоду працівники територіальних підрозділів оформили: 23448 паспортів громадянина України, та надали 26603 адміністративних послуг із вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України по досягненню 25- та 45-річного віку.

До того ж в УДМС України в Чернігівській області було оформлено 30419 документів для виїзду за кордон, а саме: 29804 паспорта громадянина України для виїзду за кордон; 205 проїзних документів дитини; 410 документів для виїзду на постійне місце проживання за кордон.

Вочевидь статистика говорить сама за себе, адже порівняно з 2015 роком кількість наданих адміністративних послуг населенню зросла в рази.

Так, з 2-ї половини року, значно зросла кількість прийнятих громадян за день на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а саме: в секторі по роботі з ЄДДР відділу з питань громадянства паспортизації та реєстрації УДМС України в області на двох робочих станціях ЄІАС УМП приймається в день 55-60 громадян, а видається за 1 день - близько 90 вже виготовлених паспортів громадянина України для виїзду за кордон на одній робочій станції» - зауважила у доповіді Кенія Вікторівна.

Також очільниця міграційної служби Чернігівщини зазначила присутнім, що шляхом проведення поточних ремонтів, додатковим встановленням автоматизованих робочих місць, комп’ютерної техніки, програмного забезпечення, - у 72% територіальних підрозділів Управління створено сучасні європейські умови надання адміністративних послуг населенню. До того ж, завдяки зусиллям та наполегливій роботі персоналу, органи місцевого самоврядування у 35% районів області прийняли місцеву комплексну програму з надання матеріальної допомоги районним підрозділам міграційної служби.

На завершення заходу Ксенія Лук’янець озвучила перспективні завдання на 2017 рік та відповіла на запитання учасників презентації.

Управління ДМС у Чернігівській області