Ксенія Лук’янець презентувала громадськості та ЗМІ Публічний звіт за підсумками роботи у 2017…

Ксенія Лук’янець презентувала громадськості та ЗМІ Публічний звіт за підсумками роботи у 2017 році

Ксенія Лук’янець презентувала громадськості  та ЗМІ Публічний звіт за підсумками роботи у 2017 році

6 березня 2018 року начальник  Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області Ксенія Лук’янець презентувала представникам засобів масової  інформації  та громадських організацій Публічний звіт за підсумками роботи у 2017 році.

У заході  окрім запрошених гостей взяли участь перший заступник начальника Володимир Рудницький, заступник начальника  Наталія Кирієнко та керівники структурних підрозділів Управління.

Ксенія Вікторівна ознайомила присутніх з результатами виконання Управлінням та його підрозділами стратегічних завдань та повноважень служби, озвучила підсумки роботи за 2017 рік, пріоритетні  завдання, які було виконано у звітному періоді, досягнення та проведену роботу відповідно до вимог чинного законодавства.

Під час презентації Ксенія Вікторівна зазначила: «2017 рік ознаменувався для України  подією історичного значення - запровадження безвізового режиму  з Європейським союзом для громадян України.  Цієї визначної події чекала вся Україна, втім їй передувала низка заходів та завдань Плану дій щодо лібералізації візового режиму Європейського союзу для України, які покладені саме на Державну міграційну службу України.

У зв’язку з цим, Державна міграційна служба   провела масштабні зміни та нововведення щодо виконання нашою державою умов для інтеграції в Євросоюз, однією із них, була підготовка до запровадження біометричних паспортів, що розпочалася в УДМС України в Чернігівській області ще у другому півріччі 2014 року.

Як результат, - в Управлінні було запроваджено:

  • cічень 2015 року – оформлення і видача біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон -  в обласному апараті Управління, Деснянському, Новозаводському райвідділах, Менському  районному секторі   та Ніжинському міському відділі.
  • cічень 2016 року -  оформлення і видача паспорта громадянина України у формі ІД-картки. Окрім цього, упродовж 2016 року було запроваджено оформлення біометричних документів  ще у 4-ох підрозділах.
  • rвітень 2017 року – в усіх 24-ох територіальних підрозділах завершено процес запровадження оформлення біометричних паспортів, як закордонних так і внутрішніх, тоді як на початок 2017 року ці послуги надавали у  8-ми.

Відтак, у 2017 році в Управлінні було оформлено 58 496 закордонних паспортів, що майже у 2 рази більше ніж у 2016  -  29 804 документів.

Втім, таке  підвищення попиту зумовлене не лише прийняттям безвізового режиму з Європейським союзом, а й з доступністю отримання цієї адміністративної послуги».             

Також начальник Міграційної служби Чернігівщини наголосила: «Комфортні умови, високий рівень якості надання адміністративних послуг населенню та протидія корупції  - найголовніші  пріоритети в роботі УДМС України в Чернігівській області. Тому, одним з основних напрямків у роботі Управління стала реалізація «Стратегії реформування системи МВС на 2017-2020 роки», пріоритетами розвитку якої є взаємодія елементів системи:  «Безпека»;  «Захист»;  «Пріоритет прав людини»; «Безпечне та вільне пересування»; «Зручний сервіс»;  «Фаховий персонал».

На завершення звіту  Ксенія Лук’янець назвала основні досягнення у 2017 році. Серед яких: дотримання пріоритетів реалізації «Стратегії реформування системи МВС на 2017-2020 роки» у всіх напрямках роботи; остаточне завершення запровадження оформлення біометричних документів  у всіх 24 підрозділах області; створення сучасних європейських умов надання адміністративних послуг населенню шляхом проведення поточних ремонтів, додаткового встановлення автоматизованих робочих місць,  комп’ютерної техніки, програмного забезпечення у 72% терпідрозділів; збільшення надходжень за надання адміністративних послуг до місцевих бюджетів, що зросли у 2,5 раза порівняно із 2016 роком; органами місцевого самоврядування у 35% районів області прийнято місцеву комплексну програму з надання матеріальної допомоги районним підрозділам міграційної служби.

Після закінчення презентації Голова Громадської організації «Чернігівська Дія» Наталія Проскуріна та Голова Правління Чернігівського міського громадського об’єднання інвалідів «ШАНС» Світлана Федорова висловили Ксенії Вікторівні вдячність та вручили Подяки за  вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну громадянську позицію, за багаторічну допомогу в організації відпочинку та оздоровлення дітей-сиріт і дітей з обмеженими фізичними можливостями, захист прав дітей і молоді з обмеженими фізичними можливостями та  з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Управління ДМС у Чернігівській області