Ксенія Лук’янець провела брифінг для представників ЗМІ Чернігівщини щодо роботи міграційної…

Ксенія Лук’янець провела брифінг для представників ЗМІ Чернігівщини щодо роботи міграційної служби області в умовах підвищеного попиту на закордонні паспорти

Ксенія Лук’янець провела брифінг для  представників ЗМІ Чернігівщини  щодо  роботи міграційної служби області в умовах підвищеного попиту на закордонні паспорти

10 серпня 2017 року начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець провела брифінг для представників регіональних засобів масової інформації на тему: «Високий попит на  оформлення закордонних паспортів та реалії сьогодення в оформленні біометричних документів».

У заході взяли участь перший заступник начальника Управління Володимир Рудницький, заступник начальника Наталія Кирієнко,  заступник начальника відділу   з питань громадянства, паспортизації та реєстрації – завідувач сектору по роботі з ЄДДР Вікторія Сенюк, представники друкованих ЗМІ, обласного та міського телебачення, радіо, популярних Чернігівських Інтернет-порталів.

«Незважаючи на те, що Державна міграційна служба України заздалегідь підготувалася до інтеграції  нашої країни в Європейський Союз,   і вже понад  два з половиною року  надає послугу з оформлення біометричних документів, ситуація із легалізацією  безвізового режиму неабияк дається взнаки. Це відчули і громадяни, і працівники міграційної служби, - зазначила Ксенія Лук’янець. - В Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області кількість прийнятих заяв на оформлення закордонних паспортів зросла майже в 3 рази. Відтак, упродовж 7-ми місяців 2017 року в УДМС України в Чернігівській області було оформлено 45 008  біометричних документів, тоді як за відповідний період минулого року ця цифра становила – 19 914 паспортів. Щодня спеціалісти УДМС України в Чернігівській області у середньому приймають близько  півтисячі заяв на оформлення біометричних документів».

 Також начальник Управління запевнила, що нема жодних об’єктивних причин для створення черги-натовпу,  а ажіотаж навколо них створений штучно.  Адже аналіз роботи усіх територіальних підрозділів щодо прийому громадян на оформлення біометричних документів показав - близько 70%  громадян роблять біометричні паспорти на всяк випадок.

Під час брифінгу Ксенія Вікторівна звернулася до жителів області з проханням: якщо немає нагальної потреби для  подорожей за кордон, не створювати ажіотажу, та перечекати поки ситуація з оформленням біометричних документів стабілізується.

«Почастішали звернення громадян з проханням роз’яснити: «Як розрізнити  паспорт -  біометричний він,  чи не біометричний?». Тому наголошу, - Паспорт громадянина України для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій біометричних даних особи має на обкладинці першої сторінці позначку у формі фотоапарата, це означає,  що на полікарбонатній сторінці документа розміщено чіп», -  зазначила начальник УДМС України в Чернігівській області.

Наприкінці брифінгу журналісти поставили Ксенії Вікторівні кілька запитань, зокрема мас-медіа цікавило чи будуть згодом оформлювати документи у громадах, на що начальник Управління роз’яснила, що це залежить від рішення самої громади,  адже відповідно до чинного законодавства Центри надання адміністративних послуг, що створені при міських  районних та селищних радах мають право надавати такі адміністративні послуги лише за наявності відповідного обладнання.

Управління ДМС у Чернігівській області