Ксенія Лук’янець провела селекторну нараду для керівників територіальних підрозділів за підсумками…

Ксенія Лук’янець провела селекторну нараду для керівників територіальних підрозділів за підсумками роботи Управління у 1 кварталі 2018 року

Ксенія Лук’янець провела селекторну  нараду для керівників територіальних підрозділів за підсумками роботи Управління  у 1 кварталі 2018 року

19 квітня начальник УДМС України в Чернігівській області  Ксенія Лук’янець провела  розширену нараду з підбиття підсумків    роботи Управління 1 кварталі 2018 року.

Цього разу підсумкове засідання вперше відбулося у форматі селектора, і проводилося у приміщенні   Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

Ідея проведення саме селекторного засідання виникла у зв’язку з нинішньою ситуацією в області,  адже з кінця березня Чернігівщина потерпає від весняної повені. До того ж за   прогнозами  фахівців басейнового управління підняття рівня води триватиме до кінця квітня. Отож,  аби убезпечити керівників територіальних підрозділів від потрапляння у надзвичайні ситуації під час подорожі до обласного центру, керівництво Управління вдалося до такого способу проведення підсумкової наради.

У розширеному засіданні взяли участь перший заступник начальника Управління Володимир Рудницький та керівники структурних і територіальних підрозділів міграційної служби Чернігівщини.

У вступному слові Ксенія Лук’янець окрім аналізу роботи озвучила й актуальні питання, які були і є сьогодні пріоритетними у роботі Управління.

Зокрема Ксенія Вікторівна наголосила керівникам терпідрозділів на посиленні контролю за наданням адміністративних послуг населенню – забезпеченні як доступності їх, так  і максимальної прозорості.

Окремим питанням начальник Управління зупинилася на неухильному виконанні працівниками, які проводять прийом документів, що посвідчують особу та підтверджують належність до громадянства України вимог чинного законодавства України  з питань громадянства.

Володимир Рудницький у своєму виступі звернув увагу  керівників територіальних підрозділів на  забезпеченні  ефективної  та злагодженої роботи спільно з правоохоронними органами, залученням представників місцевої влади, голів сільських, селищних рад  та об’єднаних територіальних громад у напрямку протидії незаконній міграції та виявлення порушників міграційного законодавства. Також перший заступник начальника УДМС України в Чернігівській області  озвучив проміжні результати проведення профілактичної операції під умовною назвою «Мігрант».

Далі, у ході засідання, керівники профільних підрозділів  озвучили такі питання:  про недоліки при оформленні паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон; дотримання вимог законодавства під час оформлення матеріалів справ з питань громадянства; налагодження  взаємодії територіальних підрозділів з органами реєстрації та аналіз проведених перевірок за І квартал 2018 рік; зміни в структурі та штатному розписі Управління; щодо автоматизацію процесів у сфері міграції.

 У свою чергу заступник начальника відділу бухгалтерської служби та фінансово-ресурсного забезпечення УДМС України в Чернігівській області  довела до відома учасників наради інформацію про несення змін до Технологічної інструкції з імітування платіжних документів для оплати адміністративних послуг, що надаються територіальними органами та підрозділами ДМС, затвердженої наказом ДМС України від 29.01.2018 № 18. Також Алла Петрівна озвучила суми перерахованих коштів за надання адміністративних послуг до місцевого бюджету області. Відтак, за 3 місяці 2018 року Управління перерахувало 8 241 894 грн, тоді як за аналогічний період ця  сума становила  2 6903 076 грн, а це  в 3 рази менше ніж нинішнього року.

Підбиваючи підсумки розширеної наради, Ксенія Лук’янець  озвучила пріоритетні завдання  Управління на ІІ квартал 2018 року та наголосила на дотриманні працівниками антикорупційного законодавства, забезпеченні високого рівня якості в наданні адміністративних послуг населенню, адже на сьогодні Державна Міграційна служба України надає підрозділам усе  необхідне, аби створити сервіс сучасного європейського зразка.

Управління ДМС у Чернігівській області