Ксенія Лук’янець розповіла мас медіа Чернігівщини про роботу міграційної служби в умовах безвізового…

Ксенія Лук’янець розповіла мас медіа Чернігівщини про роботу міграційної служби в умовах безвізового режиму

Ксенія Лук’янець  розповіла мас медіа Чернігівщини про роботу міграційної служби в умовах безвізового режиму

Як минули перші дні міграційників Чернігівщини в умовах безвізового режиму? Чи зросла кількість бажаючих отримати біометричні документи задля подорожей в Європу? Які документи потрібно падати, аби отримати закордонний паспорт та куди звертатися з цього питання? -  це не весь перелік запитань на які дала відповіді  начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець під час зустрічі із журналістами регіонального радіо та телебачення.

Актуальна на сьогодні тема легалізованого безвізового режиму  не лише відчинила двері в Європу,  а й викликала невиправданий ажіотаж серед громадян. Тож  з метою посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення Ксенія Лук’янець зустрілася із представниками засобів масової інформації Чернігівщини та розповіла про роботу служби, порядок оформлення закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі пластикової картки.

«З  11 квітня 2017 року біометричні документи можна у всіх 24-ох територіальних підрозділах Міграційної служби Чернігівщини. До того  ж закордонний паспорт можна отримати у будь-якому підрозділі,  не залежно від реєстрації місця проживання.

Так за п’ять місяців 2017 року в УДМС України в Чернігівській області  оформлено  8229   паспортів громадянина України у формі пластикової картки та  17076 паспортів громадянина України для виїзду за кордон, тоді як за аналогічний період 2016 року  –  1967 ІД-картки  та  11323 закордонних паспортів. На 5753 документи більше ніж минулого року. Це свідчить про те що міграційна служба Чернігівщини активно та ефективно надає громадянам адміністративні послуги», - зазначила Ксенія Вікторівна.

Окремо начальник Управління зупинилася  на питанні документування дітей:

«Хочу наголосити, що родинам, які вирішать скористатися умовами безвізу,   потрібно перевірити свої виїзні документи та документи дітей. Адже паспорти обов’язково мають бути біометричними, до того ж діти документуються окремо,  - з народження».   

На завершення інтерв’ю Ксенія Вікторівна звернулася до громадян: «Аби уникнути виникнення черг, що можуть спричинити дискомфорт під час надання адміністративних послуг, наголошую, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити у будь-якому районі області з вівторка до суботи. До того ж, змінювати паспорт громадянина України у формі «книжечки» (зразок 1994 року) на ІД-картку не обов’язково — всі раніше видані документи є чинними до завершення строку їх дії».

Управління ДМС у Чернігівській області