Ксенія Лук’янець у телепередачі «Серед тижня»

Ксенія Лук’янець у телепередачі «Серед тижня»

Ксенія Лук’янець у телепередачі  «Серед тижня»

Начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець  взяла участь у записі програми «Серед тижня» міського телеканалу «Новий Чернігів» на тему  «Безвізовий режим. Оформлення біометричних закордонних паспортів на Чернігівщині в умовах безвізу».

«Хочу зазначити, що порядок оформлення біометричного закордонного паспорта не змінився, адже до легалізації для України безвізового режиму  з Європейським Союзом Державна міграційна служба України почала готуватися ще у 2015 році. Тож біометричний закордонний паспорт громадяни мають змогу отримувати  уже понад два роки.

Як і по всій Україні, так і на Чернігівщині попит на отримання біометричного паспорта безумовно зріс. Втім, така ситуація передбачалася, тому і керівництво Державної міграційної служби України і, зокрема  УДМС України в Чернігівській області доклало неабияких зусиль  аби створити належні умови для оформлення біометричного паспорта - документа необхідного для безвізового в’їзду до країн Євросоюзу. Як результат –   починаючи з квітня 2017 року оформити закордонний паспорт можна у всіх 24-ох територіальних підрозділах  міграційної служби Чернігівщини, до того ж не залежно від реєстрації місця проживання», -  наголосила Ксенія Вікторівна.

Також начальник Управління розповіла телеглядачам про документування неповнолітніх осіб, зокрема чинність раніше оформлених документів  - проїзних документів дитини та закордонних паспортів батьків, до яких  було внесено відомості  про дітей.

Варто зазначити що станом на 23 травня  2017 року в УДМС України у Чернігівській області оформлено 15223 закордонних паспорта, тоді як за  5 місяців 2016-го - 11323, загалом же  за 12 місяців минулого року було виготовлено 29804 документи.

Наприкінці телепередачі Ксенія Лук’янець зазначила:

«Легалізація безвізового режиму це не лише важливий крок у розвитку нашої держави, а й для кожного українця окремо, і для кожного він має певні перспективи та відкриває нові можливості, які, сподіваємося, змінять життя України на краще».

Управління ДМС у Чернігівській області