Ксенія Лук’янець взяла участь у роботі пленарного засідання

Ксенія Лук’янець взяла участь у роботі пленарного засідання

Ксенія Лук’янець взяла участь у роботі пленарного засідання

17  травня відбулася дев'ята сесія Чернігівської обласної ради сьомого скликання.

У засіданні під головуванням Ігоря Вдовенка взяли участь очільник обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, начальник УДМС України в області Ксенія Лук’янець, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

На початку роботи сесії керівники обласної ради та обласної державної адміністрації вручили почесні відзнаки за високі професійні досягнення, сумлінну працю та активну громадянську позицію землякам та колегам.

Далі, затвердивши часовий регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Першими  депу розглянули бюджетні питання, які представив на розгляд народних обранців Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Далі народні обранці   обговорили рішення щодо внесення змін до головного фінансового документу Чернігівщини щодо експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг.

Наступним рішенням сесії достроково припинено повноваження депутата обласної ради Андрія Прокопенка.

Потім із метою забезпечення комплексного сталого розвитку області, підвищення рівня її конкурентоспроможності, стійкого економічного зростання та розвитку людського потенціалу на пленарному засіданні затверджено План заходів із реалізації у 2018-2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області. Депутати обласної ради проявили одностайність приймаючи Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області на 2017-2018 роки. Також на пленарному засіданні було внесено зміни до Програми фінансової підтримки членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на спорудження надгробка на могилі загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції в області на 2017 рік прийнято «Програму соціальної підтримки осіб, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по21 лютого 2014 року, а також членів сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю у зазначених акціях, у Чернігівській області на 2017-2018 роки».

Народні обранці відкоригували Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада», а також Програму підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки.

Серед іншого, на пленарному засіданні народні обранці ухвалили Звернення до центральних органів влади та керівництва держави щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами, перерахунку військових пенсій учасникам бойових дій, ветеранам АТО та ветеранам військової служби, а також стосовно скасування рішення НКРЕКП про встановлення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання та щодо невідкладного врегулювання питання стосовно забезпечення збереження, охорони, утримання та використання полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень.

Загалом на пленарному засіданні депутати Чернігівської обласної ради  затвердили  майже 70 важливих рішень для життєдіяльності регіону.

По завершенні засідання Валерій Куліч  та  Ігор Вдовенко зустрілися із представниками  місцевих  засобів   масової інформації та відповіли на їхні запитання.

Управління ДМС у Чернігівській області