Ксенія Лук’янець взяла участь в ХІ сесії Чернігівської обласної ради

Ксенія Лук’янець взяла участь в ХІ сесії Чернігівської обласної ради

Ксенія Лук’янець взяла участь в ХІ сесії Чернігівської обласної ради

7  грудня у Чернігові відбулася чергова ХІ сесія обласної ради сьомого скликання. Провів пленарне засідання очільник обласної ради Ігор Вдовенко. У сесії взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур,  начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадськості та ЗМІ.

Свою роботу депутати розпочали традиційно, з хвилини мовчання за загиблими бійцями на сході країни, зокрема за  земляків - гранатометника 25-ої окремої повітряно-десантної бригади Віктора Маслова та молодшого сержанта 54-ої окремої механізованої бригади Володимира Мальцева.

Голова обласної ради привітав присутніх з  Днем місцевого самоврядування, яке відзначається 7 грудня.  Зокрема Ігор Вдовенко зазначив, що це свято є  всенародним, адже причетні до нього не лише депутати та посадові особи, але і всі громадяни України, які мають право бути обраними до органів місцевого самоврядування та здійснюють своє право обирати.

У свою чергу  Валерій Куліч, окрім вітального слова разом з Ігорем Вдовенком вручили почесні нагороди. Відтак, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування спільними Почесними грамотами обласної державної адміністрації і обласної ради нагородили голову Ніжинської районної ради Олега Бузуна та керуючого справами виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олену Зубок. Кращі працівники органів місцевого самоврядування були нагороджені відзнаками обласної ради, обласної державної адміністрації та Чернігівської міської ради.

Далі, народні обранці затвердили часовий регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Так на пленарному засіданні сесії депутати насамперед одностайно затвердили звіт голови обласної ради, а потім  розглянули  бюджетні питання, зокрема  погодили головний фінансовий документ Чернігівщини на 2018 рік. Також депутати ухвалили рішення про розподіл коштів перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету; затвердили  обласну Програму економічного і соціального розвитку області на 2018 рік, внесли зміни до Плану заходів із реалізації у 2018–2020 роках Стратегії сталого розвитку області на період до 2020 року, а також до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області»;  обласну Програму відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Чернігівською областю, здійснення представницьких та інших заходів на 2018-2022 роки, а також Програма інформатизації області на 2018-2020 роки.

Також на сесії було внесено зміни до низки обласних цільових програм, зокрема до регіональної цільової Програми ведення містобудівного кадастру Чернігівської області на 2016-2018 роки, Програми фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів на 2016-2020 роки та низки інших важливих документів.

По завершенні пленарного засідання сесії голова обласної ради Ігор Вдовенко традиційно зустрівся із представниками ЗМІ та відповів на їхні запитання.

Управління ДМС у Чернігівській області