Лише за тиждень запорізькі міграційники виявили 102 порушників міграційного законодавства

Лише за тиждень запорізькі міграційники виявили 102 порушників міграційного законодавства

Лише за тиждень запорізькі міграційники виявили 102 порушників міграційного законодавства

Літня пора для міграційників запоріжчини найбільш спекотний сезон року. Так повелось, що у літній період Запорізька область приваблює велику кількість людей, які прямують на відпочинок на узбережжі Азовського моря. Окрім відпочиваючих, на море приїздять і іноземці, мета яких не відпочинок, а різноманітний заробіток на відпочиваючих. Ще частина іноземців прямує до Запорізької області з метою заробити на сільськогосподарських виробах шляхом купівлі – продажу овочів та фруктів.

Велика кількість вказаної категорії іноземців та осіб без громадянства перебувають на території України з порушенням законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Спираючись на це, працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області особлива увага приділяється проведенню цільових профілактичних заходів з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.  

Завдяки спільній міжвідомчій взаємодії працівників УДМС України в Запорізькій області, ГУ НП в Запорізькій області, Управління патрульної поліції м. Запоріжжя, УСБУ в Запорізькій області та Державної прикордонної служби України під час проведення таких заходів у період з 13 по 23 липня на території Запорізької області було перевірено бази відпочинку та ринки на узбережжі Азовського моря в смт Кирилівка та м. Бердянськ, ринки оптово-роздрібної торгівлі у м. Запоріжжі, м. Мелітополі, Василівського та Кам’янсько-Дніпровського районів. Міграційниками спільно з ГУ НП проводились патрулювання  на стаціонарному посту поліції «Василівка» щодо перевірки транспортних засобів, з метою виявлення іноземців-порушників.

За тяжкий та напружений тиждень міграційною службою виявлено 102 порушника міграційного законодавства. Окрім 88 іноземців, що були притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП, міграційниками виявлено 4 посадові особи, які понесли відповідальність за ст. 204 КУпАП за сприяння незаконному працевлаштуванню нелегальних мігрантів.  У відношенні 9 осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 205 КупАП та 1 особи – за ст. 206 КУпАП. 33 нелегальні мігранти зобов’язані виїхати за межі України на виконання рішень про примусове повернення, 16 з них не зможуть в’їхати в Україну протягом трьох років через заборону подальшого в’їзду.

Управління ДМС у Запорізькій області