Майже 3 тисячі ID-карток видано за перший місяць літа

Майже 3 тисячі ID-карток видано за перший місяць літа

Майже 3 тисячі ID-карток видано за перший місяць літа

За червень 2017 року у Черкаській області видано 2 919 паспортів громадян України у формі картки. Тільки у м. Черкаси власниками сучасних ID-карток стали 602 черкасці. Біометричні документи вони оформили та отримали у Соснівському та Придніпровському районних відділах у м. Черкаси міграційної служби області за місцем реєстрації. Ще 3 490 черкащан по області у червні тільки подали заяви на оформлення ID-карток у 22 територіальні підрозділи УДМС України в Черкаській області відповідно до зареєстрованого місця проживання. У встановлені терміни вони отримають сучасні біометричні паспорти громадян України.

Здебільшого до підрозділів міграційної служби Черкаської області для подачі заяви на оформлення першого паспорта звертаються особи при досягненні 14-річного віку та громадяни, яким необхідно замінити паспорт-книжечку зразка 1994 року, у зв’язку зі зміною інформації, внесеної до паспорта, непридатності останнього до подальшого використання, втратою документа, виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта.

 Загалом із початку поточного року територіальними підрозділами УДМС України в Черкаській області оформлено 13 150 паспортів громадян України у формі картки.

Управління ДМС у Черкаській області