Міграційна служба Вінниччини провела семінари з представниками органів місцевого самоврядування

Міграційна служба Вінниччини провела семінари з представниками органів місцевого самоврядування

Міграційна служба Вінниччини провела семінари  з представниками органів місцевого самоврядування

На базі «Центру розвитку місцевого самоврядування», який створено 13 жовтня 2016 року та спільно фінансується Європейським Союзом і країнами-членами, а саме: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, проводилися навчальні семінари з представниками органів місцевого самоврядування. 

Начальник відділу паспортизації, громадянства та реєстрації УДМС Гисева І.А. провела дводенний навчальний семінар з новообраними старостами об’єднаний громад області. 

У рамках проведення семінару представникам об’єднаних територіальних громад доведено вимоги міграційного законодавства, з питань свободи пересування, оформлення та відновлення документів. Надано роз’яснення щодо вимог реєстрації місця проживання та зняття з реєстраційного обліку фізичних осіб. Надані відповіді щодо питань оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки та закордонних паспортів громадянам.

Особливу увагу звернуто на взаємодію органів місцевого самоврядування та міграційних підрозділів у районах області, адже питання здійснення контролю за реєстрацією фізичних осіб покладено саме на міграційну службу.

Проведення таких семінарів з представниками органів місцевого самоврядування надасть професійну допомогу у практичному застосуванні законодавства з питань міграції, реєстрації та паспортизації. 

Керівництвом УДМС вирішено про подальшу систематичну співпрацю та навчальні семінари міграційної служби з представниками об’єднаних територіальних громад області, що дасть можливість належного застосування законодавства та недопущення прорахунків у майбутньому.

Управління ДМС у Вінницькій області