Міграційники Чернігівщини примусово видворили за межі України двох іноземних громадян, які незаконно…

Міграційники Чернігівщини примусово видворили за межі України двох іноземних громадян, які незаконно перебували на території нашої держави

Міграційники    Чернігівщини примусово видворили за межі України двох іноземних громадян, які незаконно перебували на  території нашої держави

13 та 14  вересня працівники сектору організації запобігання нелегальній міграції реадмісії та видворення відділу у справах іноземців та ОБГ УДМС України в Чернігівській області провели у примусовому порядку процедуру видворення за межі території України стосовно двох  незаконних мігрантів.

Порушниками чинного міграційного законодавства України виявилися громадянин Республіки Грузія та громадянин Ісламської Республіки  Пакистан.

Пакистанця    було затримано   14 березня 2017 року  на території столиці  працівниками ДБЗПТЛ  ГУНП   України та доставлено до Голосіївського РВ  ГУДМС в м. Києві.     Громадянина ж  Грузії 9 лютого  2017 року виявили фахівці  УДМС України в Кіровоградській області. Як з’ясувалося у ході перевірок обидва іноземці не мали документів, що надають право проживання на території України.

Тож, відповідно до вимог чинного законодавства України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, інтересів національної безпеки України чи охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, які проживають в Україні, на підставі ст. 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», пункту 2.2 Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства, затвердженої спільним наказом МВС, АДПСУ, СБУ від 23.04.2012  № 353/271/150, іноземців   було поміщено в Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, для встановлення особи  та підготовки відповідних матеріалів про примусове видворення.

Так, 13 та 14 вересня  2017 року  іноземців було доправлено  із Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (Ріпкинський район, с. Розсудів) до міжнародного  аеропорту   «Жуляни», та відправлено у країни  їхньої громадянської належності.

Управління ДМС у Чернігівській області