Міграційники Чернігівщини вшанували героїв-ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Міграційники Чернігівщини вшанували героїв-ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Міграційники Чернігівщини вшанували героїв-ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Навіть через 31 рік після катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції ми й досі відчуваємо її наслідки. Адже ця страшна аварія спричинила загальнонаціональну  трагедію, бо майже кожна родина й сьогодні стикається із наслідками, що накоїв ядерний атом. Тому Чорнобиль для українців – це постійний біль та випробування. Ми завжди пам’ятатимемо подвиг тих, хто став на шляху ядерної загрози, – пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, будівельників.

А дата 14 грудня в календарі й історії нашої країни пов’язана з днем, коли Державна комісія прийняла в експлуатацію комплекс захисних споруд над четвертим зруйнованим енергоблоком Чорнобильської АЕС, споруд, які створювали українці, наші діди, батьки, сини, брати. Саме вони зупинили стихію некерованої ядерної реакції ціною власного життя і здоров’я.

Чернігівщина один  із найбільш постраждалих від радіоактивно забруднення регіонів, до того ж на території області проживає близько 8 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Тож 14 грудня міграційники Сіверського краю провели низку заходів із вшанування героїв Чорнобильців у кожному куточку області.

Так, у Новгороді-Сіверському  та Бахмачі керівники районних секторів Сергій Ковалевський та Оксана Миргорода зустрілися з ліквідаторами та головами Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України". Завідувач Менського районного сектору  Юрій Соколко взяв участь в урочистому зібранні приуроченому  до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Кожна зустріч  з ветеранами-ліквідаторами  - це спогади подій тих страшних днів, адже ніхто не стояв осторонь у той час, коли батьки, родичі, сусіди, колеги боролися із ядерною стихією.

Щемним болем  завжди на таких зібраннях згадують і побратимів, чиє життя обірвав смертоносний атом.

Отож, наслідки квітневих подій 1986-го року у Чорнобилі, кожного дня нам нагадують про те, що  наш святий обов’язок, зробити  все можливе, щоб запобігти  подібним  катастрофам.

Управління ДМС у Чернігівській області