Міграційники Донеччини взяли участь у конференції до Всеукраїнського тижня права

Міграційники Донеччини взяли участь у конференції до Всеукраїнського тижня права

Міграційники Донеччини взяли участь у конференції до Всеукраїнського тижня права

Працівники міграційної служби Донеччини взяли активну участь у заходах  до Всеукраїнського тижня права, який на сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

Так, 14 грудня провідний спеціаліст відділу юридичного забезпечення Полякова В.В. та головний спеціаліст відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Ставицька О.О. Головного управління ДМС України в Донецькій області в рамках Всеукраїнського тижня права взяли участь у курсантсько-студентській конференції «Молодь за правову державу», яку проводив  Донецький юридичний інститут МВС України. Зазначений захід був приурочений 70-річчю прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

Тематика конференції передбачала наступні напрями: молодь -  її права і соціальне становлення в сучасній Україні, загальні засади державної молодіжної політики в Україні, молодіжні громадські організації, актуальні питання розвитку та напрями діяльності, молодь у контексті національно-культурного відродження України, напрями взаємодії молодіжних організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування у формуванні правової культури молоді.

Актуальність винесених на обговорення питань засвідчила географія учасників заходу. Так, в теоретичному обговорені питань прийняли представники Головного управління ДМС України в Донецькій області, Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка, Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, закладів вищої освіти м. Маріуполя, місцевого самоврядування м. Маріуполя, громадських організацій. Окремо була передбачена діяльність секції для старшокласників загальноосвітніх закладів. На адресу організаційного комітету надійшло 57 заявок та тез доповідей

Учасники наукового заходу взяли активну участь в обговоренні дискусійних питань.

Головне управління ДМС у Донецькій області