Міграційники оперативно перевірили кіоски з вироблення шаурми у Запоріжжі

Міграційники оперативно перевірили кіоски з вироблення шаурми у Запоріжжі

Міграційники оперативно перевірили кіоски з вироблення шаурми у Запоріжжі

Великого резонансу набула інформація щодо отруєння у столиці більше 70 людей шаурмою. Як виявилося у ході перевірки, виготовленням неякісної вуличної їжі   займалися іноземні громадяни, багато з яких нелегально знаходились на території країни.

Враховуючи ці події, працівники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області разом із представниками СБУ області оперативно провели рейд з перевірки закладів харчування та кіосків фаст-фуду в Запоріжжі.

Особливу увагу було приділено саме перевірці кіосків з виготовлена та продажу шаурми.  Найбільше скупчення таких закладів у місті (в районі 6 міської лікарні) було перевірено цієї ночі у рамках операції з виявлення іноземців, які порушують законодавство України, під умовною назвою «Мігрант». Усього за відпрацювання на законність перебування в Україні було перевірено більше 50 іноземців.

Загалом з 1 серпня міграційною службою разом з поліцією була здійснена масштабна робота з перевірки кіосків з виготовлення швидкого харчування по усьому місту. З’ясувалося, що безпосередньо виготовленням популярної вуличної їжі  переважно займаються громадяни Азербайджану і Вірменії та не завжди законно.

Так до Вознесенівського та Комунарського РВ УДМС було доставлено, для притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП, двох громадян –  України та Іраку (останній проживає в країні по посвідці на постійне проживання), які працевлаштовували іноземців без відповідних на те документів. Окрім цього Вознесенівським РВ було прийнято рішення про скорочення терміну перебування в Україні громадянину Азербайджану.

На разі спільні відпрацювання тривають.

 

Управління ДМС у Запорізькій області