Міграційники поспілкувалися зі школярами на тему біометричних документів

Міграційники поспілкувалися зі школярами на тему біометричних документів

Міграційники поспілкувалися зі школярами на тему біометричних документів

Простими та доступними словами про біометричні документи розповіли міграційники Черкащини першокласникам та учням 9–11 класів. Вереснева інформаційна кампанія вже охопила 29 шкільних навчальних закладів області.

Які документи необхідні для оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, з якого віку оформлюють такі документи, строк їх дії та куди звертатися для оформлення – на ці та багато інших питань діти отримали фахові відповіді.

Частина учнів поділилася й своїм досвідом оформлення біометричних документів у підрозділах міграційної служби. Із захопленням розповідали про відбір біометричних даних, особливо про сканування відбитків пальців рук при оформленні паспорта громадянина України у формі картки, адже більшість старшокласників досягли 14-річного віку. Навіть серед наймолодших школярів знайшлися власники біометричних паспортів для виїзду за кордон, які разом з батьками планують подорожувати без віз до країн ЄС. Вони пишаються, що мають власний закордонний паспорт.

Міграційники вкотре наголосили, що і ID-картка, і закордонний паспорт − мають електронний чіп із біометричними даними власника документа, який неможливо змінити або скопіювати. А подати заяву на оформлення біометричних документів можна у кожному районному центрі Черкащини, адже 22 територіальні підрозділи міграційної служби Черкаської області мають необхідне обладнання для оформлення і видачі біометричних документів засобами Єдиного державного демографічного реєстру.

Управління ДМС у Черкаській області