Міграційники Рівненщини проводять роз`яснювальну роботу серед учнів загальноосвітніх закладів про…

Міграційники Рівненщини проводять роз`яснювальну роботу серед учнів загальноосвітніх закладів про виготовлення ID-карток вперше

Міграційники Рівненщини проводять роз`яснювальну роботу серед учнів загальноосвітніх закладів про виготовлення ID-карток вперше

20 листопада до Рівненського МВ УДМС України в Рівненській області завітали учні Рівненської загальноосвітньої школи за № 22.

Зустріч з 9-класниками провели начальник Рівненського міського відділу Людмила Петняк та головний спеціаліст територіального підрозділу Наталія Єрьоміна в рамках організації прийому учнів, які досягли 14-річного віку й вперше оформлюють паспорт громадянина України у формі картки та на виконання доручення Державної міграційної служби  «Про оформлення паспортів громадянина України учням загальноосвітніх навчальних закладів» від 05.11.2018 № Д/159/1-18.

Відповідну зустріч з учнями провела спеціаліст Рівненського РВ УДМС Олена Кравчук  у загальноосвітній школі села Корнин Рівненського району.

Міграційники відповідали на питання учнів стосовно виготовлення паспорта громадянина України, ступенів захисту документу, можливостей подорожувати із ID-карткою, умов прийому документів та відсутність плати при оформлення першого паспорта.

Керівництвом УДМС і надалі проводитимуться роз`яснення керівникам міських, районних та сільських відділів освіти Рівненщини, директорам загальноосвітніх навчальних закладів, стосовно  сприяння в організації прийому учнів для оформлення перших документів громадян України.

Управління ДМС у Рівненській області