Міграційники Вінниччини помістили до ПТПІ незаконного мігранта

Міграційники Вінниччини помістили до ПТПІ незаконного мігранта

Міграційники Вінниччини помістили   до ПТПІ незаконного мігранта

На виконання вимог Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», міграційна служба Вінниччини у тісній співпраці із керівництвом міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, систематично аналізує та відслідковує правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які відбувають покарання у підпорядкованих установах.    

Управлінням міграційної служби, заздалегідь до дня звільнення зазначеної категорії осіб, проводиться робота щодо вжиття примусових заходів до іноземних громадян. Під час таких заходів, надсилаються запити до Державної прикордонної служби та інших установ і організацій. А у разі їх виявлення відразу подаються адміністративні позови до суду для вжиття примусових заходів адміністративного впливу.

Так, 5 грудня при звільнені із Вінницької установи виконання покарання №86 раніше засудженого іноземного громадянина, працівниками міграційної служби було подано адміністративний позов та доставлено його до Вінницького міського суду.

Іноземець відбував покарання у виправних установах України 4-ри рази за вчинення тяжких злочинів (крадіжок і пограбувань) та перебував без документів, що посвідчують його особу.

Вінницьким міським судом, після розгляду адміністративного позову, прийнято рішення: «затримати з метою ідентифікації та забезпечення видворення за межі України громадянина Грузії «К», з поміщенням у пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на шість місяців».

Того ж дня на виконання рішення суду, працівниками міграційної служби Вінниччини іноземного громадянина доставлено до Чернігівського пункту тимчасово тримання іноземців для ідентифікації та подальшого видворення. 

Такі заходи є одними із найбільш дієвих та ефективних у протидії незаконній міграції та попередження злочинності в Україні.

Міграційна служба, спільно з іншими правоохоронними органами і у подальшому буде проводити організаційні і практичні заходи щодо попередження, виявлення та затримання порушників міграційного законодавства.

Управління ДМС у Вінницькій області