Міграційники виявили громадянина САР з підробленими документами

Міграційники виявили громадянина САР з підробленими документами

Міграційники виявили громадянина САР з підробленими документами

Працівниками Запорізького РС УДМС України в Запорізькій області виявлений громадянин Сирійської Арабської Республіки, який намагався по підробленому паспорту громадянина України оформити ID картку, у зв’язку з досягненням 25 – ти річного віку.

У спеціалістів міграційної служби викликала сумнів якість паспорта громадянина України, який надав сирієць - документ містив явні ознаки підробки.  Паспорт, начебто, був виданий у серпні 2013 року в Луганській області.

Після проведення ретельної перевірки версія міграційників про підробку документа підтвердилася. Підроблений документ було вилучено та передано до ГУНП в Запорізькій області.

«Сирійський українець» не зрозумів чому у нього вилучили паспорт та був впевнений, що це  помилка, адже в Україні він має дружину, яка є громадянкою України. Порушник стверджував, що у 2016 році відповідно до Закону України «Про громадянство України» законно набув громадянство.

Як з’ясувалось, у 2016 році, щоб не гаяти часу у чергах, перебуваючи у м. Київ, він звернувся за допомогою до юридичної контори, де йому запропонували оформити громадянство України та паспорт громадянина України «швидко та безболісно» за
12 000 $. Сирієць навіть уклав договір з юридичною конторою та надав довіреність на ведення його справ. Отримавши від шахраїв паспорт громадянина України на своє ім’я, чоловік не запідозрив, що йому «видали» гарно намальовану підробку.

За вказаним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 КК України, інформація внесена до ЄРДР.  

Управління ДМС у Запорізькій області