Міжнародний день біженця в Одесі

Міжнародний день біженця в Одесі

Міжнародний день біженця в Одесі

16 червня 2017 року в парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка у м. Одеса відбулись урочисті заходи та концерт на честь Міжнародного дня біженця. Організаторами заходів виступили Міжнародний конгрес із захисту прав та свобод громадян "Щит" та Головне управління Державної міграційної служби України в Одеській області.

На заходах були присутніми заступник начальника Головного управління - начальник управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області, начальник відділу соціальної інтеграції Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області, президент Конгресу "Щит", представники іноземних земляцтв, представники Громадського руху "Віра, Надія, Любов", президент афганського громадського фонду "Дружба" та інші. Окрім цього, вперше для прийняття спільної участі у заходах програми та конкурсах були запрошені внутрішньо переміщені особи в Україні.

Виступаючи на урочистому відкритті заходу президент Конгресу "Щит" Дагер Салех Мухамед підняв питання про долю палестинських біженців, якими займалися ООН і до сьогоднішніх днів більше 6 мільйонів з них мешкають в притулках без вирішення своїх проблем. Також, увага присутніх була звернута на вкрай важливі питання пов’язані з підтримкою та розвитком міжнародних відносин у майбутньому з представниками іноземних держав.

  Окрім концертної програми, глядачам була представлена виставка національних костюмів  разом з традиціями давніх часів та дитячі малюнки, пов’язані з актуальною тематикою. Після закінчення офіційної частини, усі бажаючі могли також поласувати національними стравами та солодощами.

Головне управління ДМС в Одеській області