На Азовському узбережжі перевірили законність перебування в Україні 130 іноземців

На Азовському узбережжі перевірили законність перебування в Україні 130 іноземців

На Азовському узбережжі перевірили законність перебування  в Україні 130 іноземців

На минулому тижні, протягом трьох днів, в зоні відпочинку смт Кирилівка, що розташована в Якимівському районі Запорізької області проводились цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Рейди проводилися спільною робочою групою у складі працівників відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління, Якимівського РС УДМС України в Запорізькій області, співробітників Управління СБУ в Запорізькій області та Бердянського прикордонного загону.

Робочою групою були перевірені бази відпочинку, ринки, заклади громадського харчування, кіоски фастфудів, в ході яких здійснено перевірку законності перебування в Україні приблизно 130 іноземців та осіб без громадянства.

Так, три громадянина Республіки Туркменістан, які прибули в Україну на навчання в один з ВУЗів міста Харків, займались виготовленням та продажем страв національної кухні біля центрального пляжу смт. Кирилівка. Працювали студенти на невстановлену особу без відповідного дозволу на працевлаштування в Україні. Вказані іноземці притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення, відповідальність за яке передбачено частиною 1 статті 203 КУпАП.

За результатами проведення профілактичних заходів, робочою групою було виявлено 15 іноземців у відношенні яких складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 203 КУпАП, прийнято два рішення про примусове повернення за межі України, одну посадову особу відповідно ст. 204 КУпАП притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення встановленого порядку працевлаштування.

Управління ДМС у Запорізькій області