На Буковині підбили підсумки операції «Мігрант»

На Буковині підбили підсумки операції «Мігрант»

На Буковині підбили підсумки операції «Мігрант»

140 іноземців та осіб без громадянства, які порушили правила перебування в Україні та транзитного проїзду через територію України,  виявили працівники Управління ДМС у Чернівецькій області спільно з працівниками УСБУ, ГУ НП у Чернівецькій області, Управління патрульної поліції міста Чернівці, Чернівецького прикордонного загону та міжрайонного оперативно-розшукового відділу Західного регіонального Управління державної прикордонної служби України в рамках операції «Мігрант», що тривала від середини жовтня до кінця грудня. Зазначених осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП.

Під час спільних рейдів місцями ймовірного перебування іноземців виявлено 69 нелегальних мігрантів, відносно яких у 61 випадку прийнято рішення про примусове повернення. 15 іноземцям заборонено в’їзд в Україну, 7-х видворено за межі України в примусовому порядку, стосовно 8-ми  прийнято рішення про скорочення терміну перебування на території України.

За порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів згідно вимогст. 204 КУпАП притягнуто до адміністративної відповідальності 5 громадян, 39 громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства), 8 громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 206 КУпАП (Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг).

Управління ДМС у Чернівецькій області