На Чернігівщині підбили підсумки операції «Мігрант»

На Чернігівщині підбили підсумки операції «Мігрант»

На Чернігівщині підбили підсумки операції «Мігрант»

Із  1 по 31 серпня  на Чернігівщині  тривав практичний етап цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю  за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Упродовж операції працівники Управління та територіальних підрозділів УДМС України в Чернігівській області спільно зі співробітниками УСБУ, ГУНП в області, Чернігівського прикордонного загону ДПС України, Управління патрульної поліції в Чернігівській області та 3-го батальйону в/ч 3066 Національної гвардії України  провели численні перевірки паспортних документів іноземців та автомобільного транспорту на території м. Чернігова та області.

Так у ході профілактичних заходів робочі групи провели відпрацювання на  ринках «Привокзальний» і  «Центральний» під час яких  виявлено та  притягнуто до адміністративної відповідальності 5-ох порушників міграційного законодавства України: за ч. 1 ст. 203 КУпАП - громадяни Республіки Узбекистан, Азербайджан та Таджикистан та  двох громадян України за ст. 204.

До того ж під час планового виїзду із співробітниками УПП в Чернігівській області ДПП та СБУ було виявлено та затримано громадянина Р.Узбекистан (без документів, що посвідчують особу), перевіркою стосовно якого було встановлено, що він своєчасно         не виконав рішення про примусове повернення з України, прийняте УДМС України в Вінницькій області. Як наслідок, чоловіка було поміщено до Чернігівського ПТПІ ДМС України та Ріпкинським районним судом Чернігівської області від 03.08.2018 прийняті рішення щодо затримання та видворення вищезазначеної особи за межі України.

Фахівці Чернігівського, Козелецького районних секторів та Ніжинського міського відділу Управління та співробітники Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області провели відпрацювання щодо законності перебування в Україні іноземних громадян на стаціонарних автомобільних постах поліції на Північно-Західному та московському напрямках: «Кіпті», «Вертіївка», «Новоселівка».

Загалом під час проведення операції «Мігрант» працівниками УДМС України в Чернігівській області виявлено  102 порушників міграційного законодавства та 37 нелегальних мігрантів. Як наслідок прийнято 35 рішень про примусове повернення іноземців за межі території України (громадян з наступних країн: Російської Федерації – 13 осіб,  Республіки Азербайджан – 6 осіб, Республіки Білорусь – 4 особи, Республіки Узбекистан – 4 особи Республіки Грузія – 2 особи, Республік Вірменія, Таджикистан, ОБГ, США, Кувейт та Латвії – по одній особі) та 2 рішення про видворення у примусовому порядку – відносно громадян Республік Узбекистан та Казахстан.

За фактами правопорушень  складено 102 адміністративних протоколів, а саме:  за ст. 203 ч. 1 КУпАП – 84 протоколи; за ст. 204 КУпАП – 2 протоколи; - за ст. 205 КУпАп – 16 протоколів, та винесено постанов про накладання адміністративних стягнень на загальну суму 143140 гривень, з яких стягнуто 81260 гривень.

Наразі  фахівці міграційної служби Чернігівщини працюють у напрямку розробки шляхів підвищення ефективності проведення профілактичних заходів, зокрема й інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед населення щодо порушень чинного законодавства у міграційній сфері.

Управління ДМС у Чернігівській області