На Чернігівщині пройшли навчання старост об’єднаних територіальних громад

На Чернігівщині пройшли навчання старост об’єднаних територіальних громад

На Чернігівщині пройшли навчання  старост об’єднаних територіальних громад

«Староста - місцевий лідер» - саме таку назву мав тематичний семінар  для старост об’єднаних територіальних громад Чернігівщини, що проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  21-23  лютого 2018 року.

Спеціально запрошеним спікером семінару виступила заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області  Наталія Кирієнко, яка роз’яснила учасникам навчань  вимоги чинного законодавства щодо реєстрації місця проживання фізичних осіб органами місцевого самоврядування.

З проханням про внесення до програми навчання саме цієї теми, до куратора групи звернулися слухачі. Отож і цього разу Наталія Кирієнко долучилася до проведення семінару.

Загалом УДМС України в Чернігівській області постійно співпрацює із  Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Враховуючи досвід співпраці з органами реєстрації заступник начальника міграційної служби Чернігівщини закцентувала увагу на проблемних питаннях, що виникають під час реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Також за проханням слухачів Наталія Михайлівна роз’яснила порядок  реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей, та відповіла на запитання учасників семінару.

Управління ДМС у Чернігівській області