На Чернігівщині у ході міжвідомчої операції «Мігрант» виявлено 145 порушників чинного міграційного…

На Чернігівщині у ході міжвідомчої операції «Мігрант» виявлено 145 порушників чинного міграційного законодавства

На Чернігівщині у ході міжвідомчої операції «Мігрант» виявлено   145 порушників  чинного міграційного законодавства

Практичний етап цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю  за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» на  Чернігівщині розпочався 26 жовтня 2017 року.

У проведенні операції задіяні як фахівці відділу у справах іноземців та ОБГ, так і працівники територіальних підрозділів УДМС України в Чернігівській області.

 На разі, проміжний результат  клопіткої спільної роботи міграційників Чернігівщини, співробітників Чернігівського прикордонного загону ДПС України, ВБЗПТЛ ГУНП в Чернігівській області  – виявлено 145 порушників чинного міграційного законодавства, з них 45 іноземців, які незаконно перебували на території України.

Відтак за  фактами правопорушень складено 145 адміністративних протоколів:

  • 125 – за ознаками статті 203 ч. 1 КУпАП («Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України»);
  • 19 –  за ст. 205 КУпАП («Невжиття заходів до своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства»);
  • 1 –  за ст. 206 КУпАП («Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг»).

Загалом стосовно порушників міграційного законодавства винесено постанов про накладення адміністративних стягнень на 68 635 грн.

Управління ДМС у Чернігівській області