На Чернігівщині завершився практичний етап операції «Мігрант» - виявлено 201 порушника міграційного…

На Чернігівщині завершився практичний етап операції «Мігрант» - виявлено 201 порушника міграційного законодавства

На Чернігівщині завершився практичний етап операції «Мігрант»  - виявлено 201 порушника міграційного законодавства

Упродовж двох місяців працівники Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області спільно із співробітниками Управління патрульної поліції у м. Чернігові Департаменту патрульної поліції та ВБЗПТЛ ГУНП в Чернігівській області, Чернігівського прикордонного загону та Служби безпеки України в області провели низку перевірок паспортних документів іноземців та автомобільного транспорту на території м. Чернігова.

Так, в ході проведення заходу працівники міграційної служби Чернігівщини склали 201 адміністративний протокол, з них: 

  • 171 - за ст. 203 ч. 1 КУпАП ;
  • 29 - за ст. 205   КУпАП;
  • 1 - за ст. 206 КУпАП.

За фактами правопорушень винесено постанов про накладення адміністративних стягнень на загальну суму 98 180 гривень.

 Також під час проведення операції виявлено 59 нелегальних мігрантів,  з них: 18 громадян Російської Федерації, 12 - Республіки Азербайджан, 9 - Республіки Грузія, 5 - Республіки Молдова, 4 - Республіки Вірменія, по 3 особи з Республіки Білорусь і Республіки Індонезія, 1 - Республіки Туреччина, та 1 по громадянину  Королівства Бельгія, Республіки Киргизстан та Узбекистан.  Відтак, стосовно порушників чинного міграційного законодавства прийнято 59 рішень про примусове повернення іноземців за межі території України.  

На виконання постанов Приморського районного суду м. Одеси про примусове видворення нелегальних мігрантів за межі території України, працівниками УДМС України в Чернігівській області було проведено процедуру примусового видворення 7 нелегальних мігрантів, яких було поміщено до Чернігівського ПТПІ ДМС України ГУДМС України в Одеській області, до  окремого контрольного пропускного пункту «Київ» - міжнародних аеропортів «Жуляни» та «Бориспіль».

Також, окрім традиційної інформаційної кампанії  з роз’яснення вимог міграційного законодавства щодо законного перебування іноземних громадян в Україні, цьогоріч міграційники Чернігівщини  розмістили на інформаційних стендах   закладів соціально-гуманітарної сфери - лікарнях, готелях, хостелах, автостанціях, вокзалах   «Пам’ятку  іноземця».

Управління ДМС у Чернігівській області