На Дніпропетровщині впродовж серпня проходять загальнодержавні практичні профілактичні заходи під…

На Дніпропетровщині впродовж серпня проходять загальнодержавні практичні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Дніпропетровщині впродовж серпня проходять загальнодержавні практичні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

Вдале географічне місцезнаходження, сприятливі кліматичні умови, а також загальнодержавний напрямок України у європейське співтовариство та вихід на міжнародну торгову арену – всі ці умови приваблюють громадян іноземних держав.

Та не всі іноземці, які проживають, навчаються та ведуть бізнес в Україні дотримуються законів країни, яка їх прийняла.

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягнення порушників до відповідальності, на Дніпропетровщині здійснюються загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

У ході заходів правоохоронці та співробітники міграційної служби перевіряють місця можливого скупчення іноземних громадян, а саме: на продуктових та речових ринках, торгових майданчиках та інших місцях.

На сьогоднішній день, в рамках проведення заходів, виявлено 22 випадки адміністративного правопорушення за ч.1.ст.203 КУпАП. Встановлено 8 іноземних громадян, що перебувають на території України нелегально. Відносно останніх прийнято рішення про примусове повернення до країн походження.

Закон в Україні один для всіх, тому неприпустимо аби іноземні громадяни нехтували ним. Тож усі порушники міграційного законодавства будуть притягнуті до відповідальності, а при необхідності – видворені за межі нашої держави.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області