На Донеччині минулого року оформили рекордну кількість паспортів громадянина України для виїзду…

На Донеччині минулого року оформили рекордну кількість паспортів громадянина України для виїзду за кордон

На Донеччині минулого року оформили рекордну кількість паспортів громадянина України для виїзду за кордон

Одним із пріоритетних напрямків роботи міграційної служби області є оформлення документів, насамперед тих, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України та спеціальний статус особи, із застосуванням системи ідентифікації громадян України.

Слід відмітити, що на поточний день усі територіальні підрозділи Головного управління ДМС України в Донецькій області укомплектовано кваліфікованими спеціалістами, приміщення оснащені технікою та обладнано автоматизованими робочими місцями (АРМ), які мають змогу оформлювати біометричні документи. Так, у порівнянні з 2015 роком (було – 12 комплектів АРМів), станом на 2017 рік у структурі міграційної служби області їх кількість значно зросла та становить 46 одиниць. Скажемо, що біометрія нівелює загрози підробки та шахрайських маніпуляцій щодо законної видачі документів.

Зауважимо, що адміністративні послуги надаються усім жителям Донецької області без виключення, при цьому паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон можуть оформити й отримати мешканці непідконтрольної території. Окрім того, у 2016 році у м. Маріуполі було відкрито Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), який оснащені 6-ма АРМами. Організація роботи Центру орієнтована на зручність та швидкість обслуговування, а також створення сприятливих умов для оперативного отримання адміністративних послуг, зокрема і біометричних документів.

У 2017 році до підрозділів Головного управління Держаної міграційної служби України в Донецькій області звернулись  для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та отримали понад 114 тисяч жителів Донеччини.

У порівнянні з 2016 роком кількість бажаючих отримати закордонний паспорта збільшилась майже на 51 тисячу осіб. Попит в основному зріс за рахунок можливості подорожувати до країн Європейського Союзу без оформлення віз.

Головне управління ДМС у Донецькій області