На Донеччині на відеоселекторній нараді обговорили питання профілактики правопорушень та запобігання…

На Донеччині на відеоселекторній нараді обговорили питання профілактики правопорушень та запобігання корупції

На Донеччині на відеоселекторній нараді обговорили питання профілактики правопорушень та запобігання корупції

Днями тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу оформлення документів №1 ГУ ДМС України в Донецькій області  Олена Зубар спільно з головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції Анною Дроздовою провели семінар з питань безумовного дотримання працівниками встановлених законодавством норм при наданні суб’єктам звернення адміністративних послуг з оформлення та видачі паспорту громадянина України для виїзду за кордон.

Зазначений захід пройшов у форматі відео–конференції за безпосередньої участі начальників структурних та територіальних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області.

Під час семінару працівникам ГУ ДМС України в Донецькій області роз’яснено питання відповідальності, передбаченої чинним законодавством України, у разі вчинення корупційних правопорушень посадовими особами під час виконання своїх службових обов’язків, зокрема працівники ознайомлені з фабулами ст.ст. 368, 369 Кримінального кодексу України та можливими санкціями за вчинені кримінальні правопорушення.

Повторно наголошено на понятті та сутності «неправомірної вигоди» (відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та ст.364-1 Кримінального кодексу України), «неправомірної вигоди у значному розмірі» (відповідно до ст.368 Кримінального кодексу України), «корупційне правопорушення» та «правопорушення, пов’язане з корупцією» (відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»).

Працівники ознайомлені з підставами для припинення державної служби у зв’язку з втратою права на державну службу або його обмеження відповідно до пп.3 та пп.4 п.1 ст.84 Закону України «Про державну службу»: набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення; набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо державного службовця за вчинення умисного злочину та/або встановлення заборони займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням функцій держави.

До відома працівників доведена інформація про факти порушених правоохоронними органами кримінальних проваджень стосовно посадових осіб ГУ ДМС України в Донецькій області.

Головне управління ДМС у Донецькій області