УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Донеччині підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

На Донеччині підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

На Донеччині підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

Протягом двох тижнів на території Донецької області тривали профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Окрім працівників міграційної служби області до їх проведення залучалися прикордонники, представники Національної поліції та Служби безпеки України.  Упродовж двох тижнів були перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

Так, під час здійснення практичного етапу профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» та внаслідок плідної взаємодії з ГУ НП в Донецькій області було встановлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП – 142 іноземців – порушників установлених правил перебування в Україні (у тому числі, спільно з співробітниками поліції - 101).

Із загальної кількості іноземців – порушників, 67 визнано нелегальними мігрантами та стосовно них прийнято 67 рішень про примусове повернення з України. На теперішній час, 4 нелегальні мігранти виконали рішення та залишили територію України.

У той же час, стосовно 45 нелегальних мігрантів, прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну.

На виконання вимог статті 24 Закону України «Про правовий статус іноземців та ОБГ», скорочено строк тимчасового перебування на території України 1 іноземцеві.

Головне управління ДМС у Донецькій області