На Донеччині розпочато заходи до Всеукраїнського тижня права

На Донеччині розпочато заходи до Всеукраїнського тижня права

На Донеччині розпочато заходи до Всеукраїнського тижня права

4 грудня, у рамках проведення Всеукраїнського тижня права,  представник Кальміуського районного відділу м. Маріуполя Головного управління ДМС України в Донецькій області  провела просвітницький захід із учнями Маріупольської загальноосвітньої школи № 5.  

До учнів 3-го класу завітала головний спеціаліст Кальміуського районного відділу Юля Кірічек та розповіла про їх права. Юля Кірічек при спілкуванні з учнями зазначила, що права дитини за законодавством України визначені низкою нормативно-правових актів, які спрямовані на забезпечення, реалізацію та захист прав дитини у нашому суспільстві. У першу чергу вона зупинилась на Конвенції ООН про права дитини, яка містить повний перелік прав дитини на життя, на ім’я, на набуття громадянства, на піклування  з боку батьків, на збереження своєї індивідуальності та інше. Загалом метою даного заходу стало надання учням основ правових знань, виховання поваги й любові до своєї держави, державотворчих і правотворчих традицій, правомірної поведінки школярів.

 Зазначений  захід був цікавим, як для представника міграційної служби міста, так і учнів, адже отримані знання та набута інформація стане в нагоді школярам. Оскільки обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, сподіваємось на те, що рівень правових знань й правова культура учнів піднялась на більш високий рівень.

Після бесіди учні подякували за проведений захід!

Головне управління ДМС у Донецькій області