На Кельменеччині виявили нелегалів з Молдови та РФ

На Кельменеччині виявили нелегалів з Молдови та РФ

На Кельменеччині виявили нелегалів з Молдови та РФ

Працівники Кельменецького РС УДМС у Чернівецькій області спільно з працівниками правоохоронних органів району в рамках операції «Мігрант» щодня інспектують місця ймовірного перебування іноземних громадян з метою виявлення осіб, які знаходяться на території України нелегально.

Внаслідок спільних рейдів виявлено дев’ять випадків порушення законодавства у міграційній сфері. Серед порушників  – громадяни Республіки Молдова та РФ. Іноземні громадяни притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 203 КУпАП. Також складено три протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 205 КУпАП на громадян України, які не вжили необхідних заходів щодо своєчасної реєстрації місця проживання іноземних громадян на території України.

З порушників міграційного законодавства до місцевого бюджету стягнуто понад 4000 гривень.

Відносно восьми іноземних громадян прийнято рішення про примусове повернення з території України.

Довідково: загалом на обліку в Кельменецькому районі перебуває 356 громадян іноземних держав, яким оформлено посвідки на постійне та тимчасове проживання. Від початку року працівниками Кельменецького районного сектору УДМС оформлено 50 справ на видачу дозволів на постійне проживання в Україні.

Управління ДМС у Чернівецькій області