На Кіровоградщині посилено контроль за роботою районних підрозділів міграційної служби

На Кіровоградщині посилено контроль за роботою районних підрозділів міграційної служби

На Кіровоградщині посилено контроль за роботою районних підрозділів міграційної служби

В Управлінні Державної міграційної служби України в Кіровоградській області пройшла розширена нарада-семінар за участі керівників та головних спеціалістів територіальних підрозділів.

На нараді-семінарі розглянули проблемні питання та нововведення за основними напрямками роботи: з прийняття та набуття громадянства України, оформлення документі, що підтверджують громадянство України та посвідчують особу, запровадження видачі посвідок на тимчасове та постійне проживання з безконтактним електронним носієм (Постанови КМУ № 321 та 322), з організації роботи з протидії нелегальній міграції та оформлення про адміністративні правопорушення.

Окрему увагу було приділено питанню неухильного дотримання антикорупційного законодавства.

Під час наради-семінару заступник начальника Управління державної реєстрації - начальник відділу реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Кіровоградській області Раїса Дайдакулова провела навчання з вивчення затверджених зразків бланків актів цивільного стану: свідоцтва про народження, розірвання та укладання шлюбу, смерті, зміну імені, прізвища, їх опису та поінформувала про серії цих бланків, які закріплені за Кіровоградською областю. Начальник Управління ДМС в області Володимир Гончаренко наголосив присутнім на необхідності під час оформлення паспортних документів посилення взаємодії районних підрозділів міграційної служби  з  територіальними відділами ДРАЦС з метою перевірки актів цивільного стану, на підставі яких вони оформлюються.

Керівники територіальних підрозділів УДМС отримали окремі доручення з поліпшення роботи та посилення контролю і відповідальності за основними напрямками роботи.

Управління ДМС у Кіровоградській області