На колегії УДМС у Херсонській області підвели підсумки роботи

На колегії УДМС у Херсонській області підвели підсумки роботи

На колегії УДМС у Херсонській області підвели підсумки роботи

27 вересня в Управлінні проведено розширену Колегію за підсумками 8 місяців роботи під головуванням начальника Яковенко Оксани Василівни.

Насамперед керівникам територіальних підрозділів доведено результати й завдання Колегії Державної міграційної служби України, що проходила нещодавно в Одесі. Зокрема наголошено на контролі процесів документування населення та на неухильному дотриманні антикорупційного законодавства.

Так, з початку 2018 року оформлено:

- 26 764 паспортів громадянина України у формі ID-картки;

- 84 376 паспортів громадянина України для виїзду за кордон;

- 359 посвідок на постійне проживання;

- 303 посвідки на тимчасове проживання;

-  284 спеціальних дозволів іноземцям для в’їзду до АР Крим.

Вклеєно фотокарток по досягненню 25, 45 річного віку у 18 681 паспорт.

Зокрема, увагу приділили нововведенню, щодо посвідок на тимчасове та постійне проживання іноземцям в Україні у формі картки з безконтактним електронним носієм. Прийом на оформлення тимчасової посвідки почався з 10 вересня та працівниками прийнято вже 48 заяв-анкет, а з 1 листопада почнеться прийом документів на посвідки постійного проживання нового зразка.

Загалом за період січень-серпень поточного року міграційною службою в області надано понад 101 тисячу платних адміністративних послуг, за сплату яких казна регіону поповнилась на суму близько 34 млн. грн.

Особливу увагу приділи підсумкам профілактичних заходів «Мігрант», що тривали в серпні. Так за результатами відпрацювання виявлено 85 нелегальних мігрантів, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення з України. Наразі активно продовжується робота по протидії незаконній міграції в області та вживаються можливі заходи боротьби з нелегальними мігрантами згідно із законодавством.

За результатами проведеної Колегії керівництвом Управління прийнято відповідні рішення щодо підвищення рівня ефективності роботи структурних і територіальних підрозділів УДМС, а також наголошено на пріоритетних напрямках діяльності відомства: документуванню громадян ID – карткам, посиленню співпраці з Центрами надання адміністративних послуг, в частині оформлення біометричних документів, протидії нелегальній міграції в області, забезпеченні якості та своєчасності надання адміністративних послуг громадянам .

Управління ДМС у Херсонській області