На колегії Управління ДМС України в Житомирській області підвели підсумки роботи за 11 місяців

На колегії Управління ДМС України в Житомирській області підвели підсумки роботи за 11 місяців

На колегії Управління ДМС України  в Житомирській області підвели підсумки роботи за 11 місяців

У Житомирі відбулося засідання колегії по результатах роботи міграційної служби за 11 місяців 2018 року, в роботі якої взяли участь керівники структурних та територіальних підрозділів, окремі головні спеціалісти УДМС.

Відкриваючи засідання, начальник обласного Управління ДМС Олександр Радько відзначив, що упродовж звітного періоду УДМС в області у взаємодії з правоохоронними органами та органами державної влади і місцевого самоврядування, вжито ряд заходів по реалізації державної політики у сфері міграції, громадянства та реєстрації фізичних осіб,  вжито ряд відповідних заходів щодо забезпечення виконання завдань, які покладаються на службу, зокрема, забезпечення заходів, що стосуються процесів реформування міграційної служби, в частині діяльності територіального органу.

На колегії відзначалось, що Управлінням та його територіальними підрозділами за 11 місяців поточного року прийнято 101 тисяча 372 особи (2017 – 81 тис 363) з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 39 тисяч 48 осіб (2017 - 30 тис 681) – з оформлення паспорта громадянина України у формі картки.

У пілотну експлуатацію запущена нова електронна послуга, за допомогою якої громадяни можуть внести онлайн свої персональні дані для оформлення біометричних документів. Це скоротить час їх особистого візиту до підрозділів ДМС.  Новація є зручною не лише для заявників, а й для державних службовців.

За надані населенню адміністративні послуги ДМС на рахунок місцевих бюджетів області перераховано коштів у сумі майже 38,5 млн грн., за аналогічний період 2017 року – більше 27 млн грн.

Впродовж 11 місяців 2018 року підрозділами УДМС прийнято 255 (2017 - 183) рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження (виконано - 230), в т.ч. 28 –  із забороною в’їзду в Україну на 3 роки, відносно семи іноземців прийнято рішення добровільно повернути їх до країн громадянської належності, відносно 8  іноземців районними судами прийнято рішення про примусове видворення за межі України та прийнято рішення заборонити в’їзд на територію України строком на 5 років, 37 (2017 - 19) іноземцям скорочено термін перебування в Україні, 11 іноземців передано підрозділам прикордонної служби. П’ять іноземців поміщено до Чернігівського ПТПІ та в подальшому видворено за межі держави.

На колегії заслухані керівники по напрямах роботи, виявлені недоліки, визначені терміни щодо усунення та покращання роботи.

Управління ДМС у Житомирській області