УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На підсумковій Колегії міграційники Чернігівщини проаналізували роботу за 9 місяців та обговорили…

На підсумковій Колегії міграційники Чернігівщини проаналізували роботу за 9 місяців та обговорили пріоритети щодо інформатизації й розвитку електронних сервісів

На  підсумковій  Колегії міграційники Чернігівщини проаналізували роботу за  9 місяців та обговорили пріоритети щодо  інформатизації й  розвитку електронних сервісів

13 листопада в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відбулася розширена  підсумкова Колегія за результатами роботи  упродовж 9-ти місяців 2017 року.

У засіданні під головуванням начальника Управління Ксенії Лук’янець взяли участь перший заступник начальника Володимир Рудницький,  заступник Наталія Кирієнко, керівники структурних і територіальних підрозділів та  колективи чотирьох районних секторів. Варто зазначити, що цього разу до  участі у засіданні було залучено робочі групи, до складу яких  увійшли працівники Бахмацького, Менського,  Ріпкинського та Сосницького, районних секторів.

Перед початком засідання  начальник Управління виконала приємну місію - вручила почесні відзнаки – Подяки Голови ДМС України керівникам Бобровицького та Новгород-Сіверського районних секторів - Геннадію Мартишевському та Сергію Ковалевському. А Подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації    - завідувачу Чернігівського районного сектору Світлані Іваненко.     

Розпочинаючи розширену нараду Ксенія Вікторівна  довела до відома  присутніх питання, що були порушені на засіданні Колегії  Державної міграційної служби України, яка відбулася 10 листопада у Києві.

Зокрема начальник Управління озвучила основні завдання, над якими працюватиме міграційна служба у 2018 році. Отож окрім основних повноважень міграційники  й надалі працюватимуть у напрямку підвищення рівня в дотриманні прав людини і задоволеності громадян процесом отримання адміністративних послуг;  розвитку співпраці із центрами надання адміністративних послуг й впровадження новітніх технологій; подальшої інформатизації та розвитку електронних сервісів.

До того ж  у наступному році заплановано створення електронної системи внутрішньої комунікації  та оцифрування паперових архівів, яке спрямовано на спрощення та прискорення процесу ідентифікації громадян.

Далі Ксенія Вікторівна озвучила підсумки діяльності Управління упродовж 9-ти місяців та окремо зупинилася на актуальних питаннях, що виникали у територіальних підрозділах під час роботи протягом звітного періоду.

Продовжилося засідання доповідями керівників структурних підрозділів, -  всі, без винятку мали слово.

Зокрема  присутніх ознайомили з пріоритетними завданнями з протидії нелегальній міграції під час проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»  та напрямками роботи щодо виконання Указу Президента від 30.08.2017 №256 «Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України».

Також керівники профільних підрозділів доповіли про  стан організації роботи з оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон; виконання законодавства з питань громадянства; взаємодію з органами реєстрації та аналіз проведених перевірок.

Окремими питанням учасникам роз’яснили Стратегією комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції; умовами та принципами підбору кандидатів на заміщення вакантних посад.

Оскільки  в обласному апараті постійно ведеться  робота з  вивчення стану справ у територіальних підрозділах, зокрема і дистанційні перевірки щодо дотримання чинного законодавства у формуванні справ, очільники структурних підрозділів детально обговорювали   актуальні питання із представниками територіальних підрозділів.

У другій частині засідання Колегії, вже традиційно, учасникам   було  представлено своєрідну презентацію -  фахівці залучених підрозділів доповідали про свої функціональні обов’язки та зображали схему процесу надання адміністративних послуг населенню. Така практика є своєрідним обміном  досвіду та  дає можливість на загальному фоні оцінити і проаналізувати свою роботу працівникам кожного підрозділу.

Підбиваючи підсумки роботи   Колегії УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець зауважила, що зміни у чинному законодавстві  та прогресивні кроки інтеграції України в Європейське суспільство диктують нові умови та вимагають від фахівців міграційної служби максимальної адаптації та ефективної роботи в освоєнні нововведень. Адже лише за умов  відповідальної, чіткої і злагодженої роботи як кожного працівника, так і Управління в цілому можна досягти гідний результат.

Управління ДМС у Чернігівській області