На Полтавщині підбили підсумки операції «Мігрант»

На Полтавщині підбили підсумки операції «Мігрант»

На Полтавщині підбили підсумки операції «Мігрант»

На території держави у період з 16 жовтня по 24 грудня 2017 проводилися профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». 

Протягом проведення операції на території Полтавської області виявлено та задокументовано 285 порушень міграційного законодавства, в тому числі 224  порушення іноземними громадянами правил перебування на території України, за якими складені адміністративні протоколи за ознаками ч.1 ст. 203 КУпАП. Задокументовано 4 факти порушень посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого порядку працевлаштування, прийняття на навчання іноземців, відповідальність за які передбачена ст. 204 КУпАП.  Встановлено 54 громадян, які запросивши іноземців, не забезпечили їх своєчасну реєстрацію в установленому законом порядку, що є правопорушенням за ознаками статті 205 КУпАП. Задокументовано 3 правопорушення, пов’язані з недотриманням правил надання іноземним громадянам житла за ознаками статті 206 КУпАП.

За час проведення заходів виявлено 109 нелегальних мігрантів.

Стосовно 108 осіб прийняті рішення про примусове повернення з України, 16 (шістнадцять) з яких з одночасною санкцією заборони в'їзду в Україну строком на три роки. Станом на 26.12.2017 виконано 68 рішень про примусове повернення іноземців.

Всього за час відпрацювання прийнято 22 рішення щодо заборони в’їзду в Україну.

Територіальними підрозділами прийнято 6 рішень щодо скорочення строку тимчасового перебування в Україні іноземним громадянам.

Прийнято 4 рішення щодо примусового видворення іноземців, які не виконали в установлені строки рішень щодо примусового повернення з України, 2 з яких виконані.

За час проведення заходів до Чернігівського ПТПІ поміщено 3 іноземних громадян (1 з них примусово видворений). На даний час 2 іноземця перебувають в ПТПІ, проводиться робота по їх документуванню паспортами для виконання рішень суду про примусове видворення.

Управління ДМС у Полтавській області